Rezultatele financiare obtinute de Generali Romania in primul semestru al acestui an s-au mentinut aproximativ la acelasi nivel cu perioada similara a anului precedent, in conditiile in care avansul asigurarilor de viata a compensat descresterea suferita de asigurarile generale.
Pe segmentul de asigurari de viata, compania a subscris in perioada ianuarie-iunie 2012 un volum de prime brute de 45,9 milioane de lei, din care asigurarile de tip Employee Benefits (asigurari incheiate de companii pentru angajati) au inregistrat o crestere de 44%. De asemenea, compania inregistrat pe linia de asigurari traditionale o crestere de 3%.

“Chiar si intr-o piata care traverseaza inca o situatie dificila si se confrunta cu probleme la nivel macroeconomic, am reusit sa folosim la maximum avantajele pe care le avem pe segmentul de employee benefits. Cresterea de 3% la asigurarile traditionale de viata ne arata ca oamenii cauta protectie in conditii economice instabile”, a declarat Adrian Marin, director general Generali Romania.

Volumul de prime brute subscrise pe segmentul de asigurari generale a fost de 213,6 milioane de lei, cu 2,9% mai putin fata de semestrul intai al anului anterior.

"Motivul principal al acestui rezultat il constituie actuala situatie economica, nefavorabila dezvoltarii pietei auto, dar si competitia acerba a asiguratorilor, concetrata pe pret, pe segmentul de asigurari auto", se arata in comunicatul companiei.

Asigurarile corporate au inregistrat o crestere de 18%. De asemenea, asigurarile tehnice, care detin in prezent 40% din totalul asigurarilor corporate, au marcat o crestere de 55%.

Volumul total de prime brute subscrise de companie in perioada ianuarie-iunie 2012 a fost de 259,5 milioane lei, in scadere cu 2,3% fata de semestrul intai al anului precedent, rezultat marcat de trendul asigurarilor auto.

Anul trecut, structura portofoliului Generali Romania cuprindea o pondere de 35% formata din asigurari non-auto, 18% asigurari de viata, 30% Casco si respectiv 17% RCA.

Compania dispune de o retea extinsa de peste 200 de unitati teritoriale si ocupa pozitia a patra a in topul societatilor de asigurare in functie de primele brute subscrise in 2011 pe asigurarile de viata si pozitia a saptea la asigurari generale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri