Seful Erste Bank, Andreas Treichl, spune, intr-un interviu acordat portfolio.hu, ca in prezent exista doua piete problematice, Romania si Ungaria, si ca digitalizarea din domeniul bancar impune schimbarea structurii produselor, preturilor si a retelei.
“In Ungaria suntem sub calcaiul guvernului, prin urmare, nu ne putem planifica obiective de crestere pe aceasta piata. In Romania ne-am dori sa cooperam cu statul in dezvoltarea infrastructurii”, a precizat Treichl.

Acesta se declara multumit de afacerile de pe segmentul corporate si investment banking, dar considera ca pe partea de persoane fizice sunt asteptate niste modificari semnificative.

“Aceste modificari nu sunt cauzate de procesele interne ale institutiei de credit, ci de digitalizarea care are loc la nivel mondial. Bankingul direct remodeleaza functionarea retelei de sucursale, in conditiile in care 90% din serviciile bancare pot fi accesate doar de pe telefonul mobil, fara a mai fi nevoie de o agentie. Astfel, adaptandu-ne la acest nou fenomen probabil ca ne vom modifica structura noastra de produse, practicile de stabilire a preturilor si reteaua”, a explicat seful Erste.

Treichl, despre politicienii de la Budapesta: Lumea nu are nevoie de Ungaria, ci invers


Treichl a descris situatia din Ungaria ca fiind “foarte tensionata” si a adaugat ca “nimeni din strainatate nu intelege exact ceea ce se intampla pe aici”.

El a criticat guvernul pentru “comunicarea controversta”, spunand ca acest lucru nu este numai incomod pentru Ungaria, dar “afecteaza interesele intregii regiuni”.

“Cu cat te uiti mai departe la Europa Centrala si de Est, cu atat mai mult ti se pare ca o zona omogena. Foarte multi oameni considera evolutiile din Ungaria ca fiind probleme ale regiunii. Greselile unei tari umbresc eforturile altui stat din regiune”, a completat seful Erste.

“Este pacat, pentru ca Ungaria are o infrastructura buna si un potential geografic, care ii ofera multe avantaje”, a adaugat Treichl.

El lauda guvernul pentru ca a redat oamenilor sentimentul ca pot fi mandri de tara lor, dar a avetizat ca “tratarea investitorilor ca pe niste capitalisti nedoriti” provoaca pagube mari pentru tara.

“Lumea nu are nevoie de Ungaria, ci invers”, a mai spus Andreas Treichl.

Erste Group, actionarul majoritar al BCR, a inregistrat in primele sase luni un profit net dupa plata intereselor minoritare de 453,6 milioane euro, cu 12,9% sub castigul din perioada similara a anului trecut.

In raportul Erste, BCR figureaza pentru primul semestru cu o pierdere de 140,5 milioane euro, fata de 2,3 milioane euro in perioada similara a anului trecut. Rezultatul negativ a fost determinat in principal de majorarea provizioanelor de risc pentru imprumuturi si avansuri cu 62,8%, la 364,9 milioane euro, si de scaderea veniturilor din dobanzi, cu 19,9%, la 284,3 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri