Raiffeisen Leasing, locul doi in topul companiilor de leasing din sistemul bancar, a lansat o solutie de finantare in leasing adresata Intreprinderilor Mici si Mijlocii (inclusiv Profesii Liberale) si PFA, pentru achizitia de autoturisme, vehicule comerciale, echipamente, noi si second hand, care se acorda cu un avans de minim 15%, pe o perioada de pana la 60 de luni.
Noul produs, denumit Incredere in Lei, ofera clientilor companiei posibilitatea de a alege intre doua variante de finantare: Costuri Fixe sau Costuri Variabile.

Optiunea Costuri Fixe ofera garantia unei valori constante a ratei de leasing, dobanzii, taxelor si comisioanelor, care nu se modifica pe toata perioada contractului.

Cea de-a doua optiune, Costuri Variabile, ofera clientului posibilitatea de a obtine o dobanda mai mica, actualizata lunar, in functie de dobanda de referinta ROBOR la 1 luna.

„Am lansat produsul in lei pentru a le oferi clientilor o alternativa prudenta de finantare, care le permite sa evite riscul valutar” a declarat Felix Daniliuc, director general Raiffeisen Leasing.

Clientii companiei au posbilitatea de a-si reduce marja cu pana la 2 puncte procentuale, daca indeplinesc anumite criterii, iar la sfarsitul contractului, "acestia primesc un bonus din partea Raiffeisen Leasing", se arata in comunicatul Raiffeisen Leasing.

Raiffeisen Leasing a finantat bunuri in valoare totala de 97,6 milioane euro in 2011, inregistrand o crestere cu 84% comparativ cu 2010 si un numar de 1.975 noi contracte de leasing.

Compania s-a clasat astfel pe locul 2 in topul companiilor de leasing din sistemul bancar, cu o cota de piata de 11%, conform datelor Asociatiei Societatilor Financiare din Romania.

Rezultatele financiare au continuat sa se imbunatateasca in 2011, comparativ cu anii 2009 si 2010, Raiffeisen Leasing obtinand un profit net de 1,4 milioane euro (IFRS), profitul net consolidat al grupului de leasing situandu-se la 2,3 milioane euro (IFRS). Diferenta pana la suma totala a fost data de profitul net realizat de celelalte doua companii cu rezultate consolidate in cadrul grupului, respectiv Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare si Raiffeisen Leasing Moldova.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale si municipalitati.

Compania are reprezentare nationala, fiind prezenta in 15 mari orase din Romania. Raiffeisen Leasing ofera servicii de finantare completa prin leasing financiar, leasing operational si management de flota, acestea fiind accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri