Despagubirile platite de companiile de asigurari romanilor pentru maturitati si rascumparari aferente asigurarilor generale si de viata, in primul semestru al acestui an, s-au situat la un volum de peste 2,5 miliarde lei, inregistrand o crestere nominala de 3,07% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.
Defalcat, din valoarea totala a indemnizatiilor brute platite, cele aferente contractelor de asigurari generale au totalizat 2,18 miliarde lei, inregistrand o crestere cu 2,75% fata de aceeasi perioada a anului 2011, se arata in datele centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

Sumele platite pentru indemnizatii brute, maturitati si rascumparari aferente asigurarilor de viata au insumat 356,9 milioane lei, nivel in crestere cu 5,04% fata de primul semestru al anului trecut.

Piata de asigurari
a inregistrat, in primul semestru din acest an, un volum total de subscrieri de peste 4,1 miliarde lei, nivel in crestere cu 2,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2011.

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise de societatile de asigurari au cumulat o valoare de 2,17 miliarde lei, nivel in crestere cu 0,35% fata de perioada similara din 2011. Avansul modest venea dupa trei ani de scaderi si este confirmat de rezultatele la sase luni.

Asadar, dupa primele sase luni, primele brute subscrise pentru asigurari generale au totalizat aproape 3,3 miliarde lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 3,54% fata de acelasi interval al anului trecut, iar pe segmentul asigurarilor de viata, s-a inregistrat o scadere cu 0,38% a volumului de subscrieri, care totaliza 857,1 milioane lei, la data de 30 iunie 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri