Veniturile obtinute de companiile de intermediere in asigurari din activitatea de brokeraj, in primul semestru din acest an, au insumat 325,7 milioane lei, nivel mai mare cu 9,24% fata de aceeasi perioada de anul trecut, potrivit datelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
In primele sase luni din 2011, veniturile companiilor de brokeraj in asigurari au fost de 298,2 milioane lei, la un total de prime brute intermediate de peste 1,433 miliarde de lei. In prima parte din 2012, brokerii au intermediat prime in valoare de 1,647 miliarde de lei.

Astfel, pe piata de brokeraj in asigurari, valoarea primelor intermediate a depasit 1,6 miliarde lei, dintr-un total de prime brute subscrise de 4,022 miliarde de lei, nivel in crestere cu 14,96% fata de intervalul ianuarie-iunie 2011 (1,4 miliarde lei).

Cifrele centralizate de CSA arata ca brokerii au intermediat, in perioada ianurarie-iunie 2012, 39,75% din volumul total al subscrierilor realizate de asiguratori.

Piata de asigurari a inregistrat, in primul semestru din acest an, un volum total de subscrieri de peste 4,1 miliarde lei, nivel in crestere cu 2,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2011, potrivit datelor preliminare centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise de societatile de asigurariau cumulat o valoare de 2,17 miliarde lei, nivel in crestere cu 0,35% fata de perioada similara din 2011. Avansul modest venea dupa trei ani de scaderi si este confirmat de rezultatele la sase luni.

Asadar, dupa primele sase luni, primele brute subscrise pentru asigurari generale au totalizat aproape 3,3 miliarde lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 3,54% fata de acelasi interval al anului trecut, iar pe segmentul asigurarilor de viata, s-a inregistrat o scadere cu 0,38% a volumului de subscrieri, care totaliza 857,1 milioane lei, la data de 30 iunie 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri