Ieri trebuiau depuse ofertele, potrivit unui anunt al unui membru din Comisia de Privatizare. Finantele au infirmat insa existenta vreunui termen
Procesul de privatizare a CEC a fost lasat de izbeliste de Ministerul Finantelor, care, desi a renuntat la strategia de privatizare initiala, nu a definitivat alta in loc pina la aceasta ora.

Potrivit unor declaratii facute recent de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ieri ar fi trebuit sa fie termenul de depunere a ofertelor angajante din partea bancilor ramase in cursa pentru cumpararea CEC. Intrebati despre aceasta chestiune, reprezentantii Ministerului Finantelor (proprietarul CEC) au infirmat ca termenul de depunere a ofertelor finale angajante ar fi fost la 25 aprilie (adica ieri), fara a preciza insa un alt termen.

Strategia se discuta

Surse apropiate bancii au subliniat ca un text privind strategia de privatizare a fost in lectura la Guvern, dar ca nu s-a hotarit nici un termen pentru etapele de vinzare. Din ce se cunoaste la aceasta ora, se va continua prin vinzarea unui pachet de 69,9% unui investitor strategic. Aici intra si pachetul de 9,9% de actiuni care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea.

Potrivit modificarilor clare din strategia de privatizare, cumparatorul poate insa sa preia o participatie de pina la 85%, fata de nivelul de 75% anuntat initial.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5003&art=11995&cHash=2dbb193d25

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri