Sorin Blejnar a fost chemat la DNA pentru a da un supliment de declaratie in dosarul disparitiei fostului sau consilier Codrut Marta, la iesire fostul sef ANAF declarand ca Marta nu avea vicii ascunse, datorii si nici nu cunostea mari secrete care sa-i fi pus viata in primejdie.
Fostul sel al ANAF, Sorin Blejnar (foto), s-a prezentat la sediul Parchetului Inaltei Curti de casatie si Justitie unde a fost citat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica pentru a da un supliment de declaratie in dosarul dispartiei fostului sau consilier, scrie Mediafax.

La iesirea din sediul institutiei, Blejnar a declarat ca isi doreste nespus de mult ca prietenul si fostul sau consilier Codrut Marta sa fie inca in viata, precizand totodata faptul ca Sectia de urmarire penala si criminalistica care instrumenteaza acest dosar poate atrage dupa sine alte concluzii.

Totodata, Blejnar a aratat ca isi doreste nespus ca Marta sa revina, pe deoparte pentru a fi alaturi de familia sa si prieteni, iar pe de alta parte pentru a-si demonstra nevinovatia in cauzele penale ce-l vizeaza. In plus, a precizat Blejnar, Codrut Marta nu avea datorii, nu avea vicii ascunse si nici nu cunostea secrete mari care sa-i fi pus viata in pericol.

Intrebat in legatura cu acuzatiile care i se aduc in dosarele penale ce-l vizeaza, Sorin Blejnar a aratat ca in acele cauze nevinovatia sa va fi demonstrata de la sine.

Marta este dat in urmarire nationala dupa ce disparitia sa a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de sotia lui, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut in 21 mai 2012.

Codrut Marta este cercetat alaturi de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si alte persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

In acest dosar, pe numele lui Codrut Marta a fost emis in 11 iulie un mandat de arestare preventiva in lipsa, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri