Eureko Asigurari, compania locala a grupului financiar olandez Achmea, a relansat asigurarea de viata traditionala cu acumulare de capital, Rezerva Ta, in varianta Standard, destinata protejarii in fata riscului de deces din orice cauza, dar si a celui de supravietuire.
Spre deosebire de vechiul produs care reprezenta aproximativ 55% din segmentul asigurarilor de viata in cadrul companiei, varianta Standard ofera clientilor posibilitatea de a utiliza capitalul garantat la expirare pentru a achizitiona o noua asigurare si pentru a beneficia de o renta.

Orice persoana fizica apta de munca, cetatean roman sau strain, cu domiciliul sau rezidenta in Europa este eligibila pentru incheierea unei asigurari de viata Rezerva Ta Standard. Varsta asiguratului, la data de intrare in vigoare a contractului este de minim 18 ani si maxim de 60 ani, insa varsta acestuia la data expirarii contractului nu poate fi mai mare de 75 ani.

Produsul acorda clientului posibilitatea efectuarii platii primei trimestrial, semestrial, anual sau printr-o prima unica. Modificarea frecventei de plata se poate face la fiecare aniversare a contractului, iar perioada de gratie este de 30 de zile de la data scadentei.

Durata unui contract de asigurare Rezerva Ta Standard este de minim 15 ani, exprimat in lei, iar dobanda tehnica garantata de 3% este inclusa deja in calculul capitalului garantat la expirare.

Prima de asigurare minima anuala este de 1.000 de de lei. Capitalul garantat la expirare este minim 16.000 de lei fiind diferentiat in conformitate cu varsta clientului si durata contractului.

In functie de nevoile de protectie ale clientului, la asigurarea de baza se pot atasa de la inceput sau pe parcursul derularii contractului asigurari suplimentare. Acestea ofera protectie financiara la deces, invaliditate, boli grave si interventii chirurgicale in caz de imbolnavire si accident.

In cazul producerii decesului asiguratului (din orice cauza) pe parcursul derularii contractului de asigurare, beneficiarii asigurarii vor primi indemnizatia de asigurare reprezentata de primele de asigurare achitate, ceea ce inseamna ultima prima anuala de asigurare achitata, inmultita cu numarul de ani pentru care s-au platit primele de asigurare, din care se vor deduce cheltuielile de emitere si eventualele taxe.

In cazul supravietuirii, clientul va primi capitalul garantat la expirare (CGE), si beneficiul acumulat in contul atasat contractului de asigurare.

Plata CGE se poate face integral, in momentul expirarii contractului, moment in care clientul poate opta si pentru achizitionarea unei noi asigurari de tip renta. Beneficiul contractului este suma aferenta contractului de asigurare ca urmare a obtinerii de catre asigurator a unui rezultat investitional pozitiv.

Achmea este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ in alte sapte tari europene, in afara de tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari de viata, generale, sanatate si serviciile legate de pensii administrate privat.

Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri