BCR, subsidiara locala a grupului austriac Erste Bank, mai are la dispozitie aproape 20 milioane euro pentru finantarea achizitiei de locuinte prin programul Prima Casa 4.
Suma reprezinta aproximativ 3,5% din totalul fondurilor pe care banca le-a avut la dispozitie in cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental Prima Casa in valoare de circa 600 milioane euro.

BCR a depasit, la jumatatea acestui an, pragul de 1 miliard euro volum al creditelor acordate in cadrul programului Prima Casa.

In cadrul celei de-a patra etape a programului, valoarea medie a unui imprumut s-a situat in jurul sumei de 38.000 euro, in scadere fata de prima etapa a programului cand valoarea medie a fost de 41.200 euro. Valoarea medie a contributiei proprii a clientilor pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%.

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

Regiunea cea mai activa este capitala Bucuresti, a carei cota in volumul total de credite acordate a crescut la 45% in a parta etapa a programului Prima Casa, fata de cota aferenta in prima etapa (36%). Pe langa Bucuresti, urmatoarele 6 cele mai atractive judete active au fost Timis, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov si Sibiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri