ING a modificat prognoza privind cursul de schimb valutar pentru sfarsitul acestui an la 4,65 lei/euro, de la 4,85 lei/euro, anticipand "un risc politic semnificativ" in perioada premergatoare algerilor parlamentare din decembrie, inclusiv aparitia unor promisiuni de relaxare a politicii fiscale.
Astfel de promisiuni ar pune in pericol acordul cu FMI si ar impinge leul la niveluri chiar mai slabe decat cele anticipate in prezent", noteaza Vlad Muscalu, senior economist ING Romania, intr-o analiza, potrivit Mediafax.
.
Judecand dupa dinamica datoriei externe a Romaniei, actiunile recente ale BCE au imbunatatit perceptia de risc privind Romania, iar operatiunea de finantare in valuta efectuata de Ministerul Finantelor ofera mai multa munitie BNR, astfel ca proiectia pentru sfarsitul acestui an a fost ajustata la 4,65 lei, de la 4,85 lei anterior, se arata in analiza ING.

Banca Centrala Europeana (BCE) a prezentat joi un plan de reducere a costurilor de finantare ale statelor din zona euro aflate in dificultate, prin achizitii nelimitate de obligatiuni guvernamentale de pe piata. Actiunea ferma pregatita de BCE a imbunatatit sentimentul investitorilor fata de zona euro, deteminand scaderea randamentelor percepute de investitori Spaniei si Italiei si cresterea burselor europene si a monedei euro.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras saptamana trecuta 750 milioane euro de pe pietele internationale prin redeschiderea unei emisiuni de obligatiuni pe 10 ani din 2008, la un randament de putin peste 5%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat marti un curs de referinta de 4,4834 lei/euro, in urcare cu 0,42 bani.

Pe piata interbancara, moneda nationala a trecut pe depreciere spre jumatatea sesiunii, pe volume de transfer in crestere.

Piata interbancara a deschis la 4,4720 - 4,4730 lei/euro, foarte aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand operatiunile se perfectau la 4,4725 - 4,4735 lei/euro.

In prima ora de tranzanzactionare, cotatiile au fost stabile, dupa care au urcat pana la un maxim de 4,49 lei/euro. La jumatatea zilei, euro era cotat la 4,4820 - 4,4840 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri