Leul a ramas pe apreciere usoara si se tranzactiona la cotatii apropiate de 4,5050 lei/euro la finalul sesiunii de vineri, sub nivelul de joi seara, evolutie corelata cu cea a valutelor din regiune, dupa decizia bancii centrale a SUA de a cumpara obligatiuni pe termen nelimitat, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,5025 - 4,5045 lei/euro, cu 1 ban mai jos fata de nivelurile de la aceeasi ora de joi, cand rata de schimb se plasa in intervalul 4,5115 - 4,5145 lei/euro.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,5 lei, iar pentru scurt timp cotatia a coborat pana la un minim de 4,49 lei/euro. Decizia Fed de joi, privind cumpararea de obligatiuni pe termen nelimitat, pentru stimularea economiei americane, a adus optimism pe piete, iar unii investitori sunt mai dispusi sa faca plasamente in active mai riscante. Pe fondul acestui sentiment pozitiv, euro s-a apreciat in raport cu dolarul, miscare care a determinat indirect si intarirea monedelor statelor din regiune in raport cu euro.

Spre jumatatea sesiunii interbancare de la Bucuresti, cursul a inceput insa sa urce spre 4,5050 lei/euro, iar in partea a doua a zilei a oscilat aproape de acest nivel.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri un curs de referinta de 4,5042 lei/euro, in scadere cu 0,31 bani fata de nivelul din ziua anterioara.

In sesiunea de joi, cursul s-a plasat la 4,5073 lei/euro, cel mai inalt nivel din ultima luna.

Pentru moneda americana, cursul a coborat mai accentual, cu 3,68 bani, de la 3,4882 lei/dolar la 3,4514 lei/dolar. In acelasi timp, referinta pentru francul elvetian a scazut de la 3,7164 lei/franc la 3,7009 lei/franc.

Dobanzile afisate vineri de banci pentru depozitele plasate (ROBID) si atrase (ROBOR) cu scadenta la o zi au coborat foarte usor, la 4,53% - 5,03% pe an, de la nivelurile de joi de 4,57% - 5,07% pe an. In acelasi timp, randamentele cu scadenta la o saptamana au scazut de la 4,73% - 5,23% pe an, la 4,71% - 5,21% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri