Banca austriaca Erste Bank a inregistrat profituri nete de 239,6 milioane euro (298,7 milioane dolari), in trimestrul unu, mai mari cu 50 la suta decat cele inregistrate in urma cu un an in perioada similara.
Presedintele Erste a declarat ca in urmatoarele luni, banca austriaca se va concentra pe integrarea Bancii Comerciale Romane, estimand finalizarea achizitiei de 3,75 miliarde euro la finele lunii iunie sau iulie.

Veniturile operationale ale bancii austriece s-au cifrat la 1,17 miliarde euro (1,46 miliarde dolari), aceasta fiind o crestere de 11 la suta.

Erste estimeaza o majorare anuala a profiturilor de peste 20 la suta, pentru anul curent, banca estimand de asemenea cresteri anuale de 20 la suta de acum pana in 2009.

Erste Bank este a doua banca de economii ca marime din Austria.

Grupul bancar austriac a anuntat pentru anul 2005 un profit net de 711,7 milioane euro, in crestere cu 36,6 la suta fata de profitul de 520,8 milioane euro inregistrat in 2004.

"Anul 2005 nu a fost numai un an plin de evenimente ci si cel mai profitabil an din istoria Erste Bank", a declarat presedintele bancii austriece, Andreas Teichl, cu ocazia prezentarii rezultatelor preliminare ale bancii pe anul 2005.

"Achizitiile din Serbia si Romania in special au determinat o crestere a numarului de clienti in Europa Centrala si de Est de la 40 de milioane la circa 70 de milioane de clienti. in aceasta regiune, avem mai mult de 15 milioane de clienti si o cota de piata de peste 20 la suta", a mai precizat Treichl.

In 2005, veniturile operationale ale bancii au crescut cu 6,9 la suta, pana la peste 4,3 miliarde euro. In ciuda nivelurilor reduse ale dobanzilor atat din Europa Centrala cat si din Austria, veniturile din dobanzi s-au majorat cu cinci la suta, pana la peste 2,7 miliarde de euro, iar cele din comisioane cu 10,7 la suta, pana la peste 1,2 miliarde de euro.

La 31 decembrie 2005, activele grupului bancar austriac au fost de 152,7 miliarde euro, in crestere cu 9,2 la suta fata de nivelul de 139,8 miliarde euro raportat in anul 2004.

Potrivit Erste Bank, noile obiective de dezvoltare ale bancii austriece, pentru intervalul 2005-2009, prognozeaza un avans anual mediu al profitului net de peste 20 la suta. Dupa achizitia BCR, rentabilitatea capitalului propriu al bancii s-ar putea reduce in urmatorii ani, urmand insa ca pana in 2009 sa se situeze din nou intre 18 la suta si 20 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri