Mihnea Tobescu a preluat atributiile de conducere ale societatii de asigurare Euroins Romania, membra a grupului Eurohold din 2007, in calitate de CEO al companiei, pozitie ramasa vacanta dupa ce Iulius Alin Bucsa a fost numit director general la Astra Asigurari.
„Preiau cu entuziasm noua mea functie in cadrul Euroins Romania. Piata de asigurari reprezinta in acest moment un mediu de business cu multe provocari, dar si oportunitati de a dovedi ca un management eficient poate combate efectele crizei, care lovesc de atata timp asiguratorii”, declara Mihnea Tobescu (foto), CEO, Euroins Romania.

Mihnea Tobescu a fost liderul diviziei romanesti de asigurari generale a American International Group timp de peste 15 ani. Astfel, Mihnea Tobescu a condus operatiunile AIG in Romania in toate etapele de evolutie ale companiei, din anul 1997, printr-o serie de transformari si rebranding-uri repetate.

„Printre obiectivele pe care mi-am propus sa le ating alaturi de colegii mei din cadrul Euroins Romania se afla diversificarea liniilor de business care stau la baza dezvoltarii companiei si a portofoliului de produse”, a completat Mihnea Tobescu.

Tobescu a condus Chartis Romania (fosta AIG Romania) pana in martie 2012, cand Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a retras, la cerere, autorizatia de functionare a societatii si a aprobat transferul portofoliului catre sucursala Bucuresti a Chartis Europe Limited Londra.

El a preluat conducerea fostului asigurator in februarie 2002, scrie Mediafax.

Euroins a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 90,5% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 9,5% din capitalul social.

In prima jumatate a anului, compania a subscris prime de 228 milioane de lei, de aproape doua ori mai mari fata de cele raportate in aceeasi perioada a anului trecut, de 116 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri