Jeffrey Franks, fostul negociator sef al Fondului Monetar International (FMI) in relatia cu Romania, a preluat o functie similara in Pakistan, unde va conduce misiunea FMI in tara asiatica.
El a facut ieri primele declaratii in noua pozitie de negociator sef in Pakistan, spunand ca tara nu a solicitat un nou imprumut de la FMI si ca tinta de deficit bugetar poate fi depasita in acest an, scrie businessweek.com.

Pakistan are in desfasurare un program cu Fondul, iar in 2012 statul trebuie sa plateasca FMI 1,4 miliarde dolari, iar in 2013 – 2,4 miliarde DST (Drepturi Speciale de Tragere – in prezent 1 DST=1,54 dolari).

Jeffrey Franks a avut un mandat de peste 3 ani in Romania, inceput in 2009 si terminat in luna mai a acestui an.

Romania a incheiat in 2009 un acord de 20 miliarde euro cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, care a fost prelungit in 2011 cu unul de tip preventiv de 5 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri