Lucian Anghel, in prezent economist-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR) si presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a fost numit presedinte al directoratului si director general al BCR Pensii, renuntand la pozitia din cadrul bancii, transmite Mediafax.
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR, a fost numit in pozitia de presedinte al Directoratului si director general al BCR Pensii. Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private", a anuntat joi banca, intr-un comunicat.

BCR Pensii, infiintata in 2007 si controlata in proportie de 99,9% de BCR, administreaza fonduri de pensii private obligatorii si facultative.

"Fondurile de pensii private sunt una dintre putinele solutii de finantare interna pe care le are la indemana economia romaneasca. Asigurarea de finantare permite dezvoltarea economiei, inclusiv mentinerea si crearea locurilor de munca, a declarat Anghel, in comunicat.

Pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, BCR Pensii ocupa, la sfarsitul lunii august, pozitia a saptea, cu active nete in valoare de 462,4 milioane de lei si 415.500 de participanti. Pe segmentul pensiilor facultative, administratorul se situeaza pe locul al doilea, cu active nete de 91,8 milioane de lei si 79.456 de participanti.

Conducerea BCR Pensii a fost asigurata de Simona Ditescu de la infiintarea companiei pana in luna iulie a acestui an. De la acel moment, conducerea interimara a administratorului de pensii a fost preluata de Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management.

Lucian Anghel, care si-a inceput cariera de bancher in anul 1996, este economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie in BCR din 2007. De asemenea, el a fost membru in boardul director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru cinci ani.

La inceputul acestui an, Anghel a fost ales presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri