International Finance Corporation (IFC), divizie a Grupului Bancii Mondiale, acorda Bancii Transilvania o linie de credit in valoare de 15 milioane de dolari, destinata microintreprinderilor si IMM-urilor care au nevoie de finantare pentru tranzactiile comerciale internationale.
Linia de credit este furnizata prin Programul Global de Finantare a Comertului, care sprijina comertul pe pietele emergente, oferind garantii partiale sau totale pentru tranzactii comerciale individuale, sustinute de ratingul IFC, triplu A, se arata intr-un comunicat comun al institutiei internationale si Bancii Transilvania, scrie Mediafax.

Prin acest program, au fost emise la nivel mondial peste 12.000 de garantii in sapte ani, cu o valoare de 19 miliarde dolari, IMM-urile din tarile in curs de dezvoltare beneficiind de peste 80% din garantii.

"Prin Programul Global de Finantare a Comertului, IFC poate canaliza fonduri spre intreprinderile mici care cauta sa intre pe piete noi si sa-si creasca activitatea comerciala. Acest sprijin suplimentar va deschide noi oportunitati comerciale internationale pentru intreprinderile autohtone si va stimula dezvoltarea economica in Romania", a afirmat, in comunicat, Georgina Baker, directorul IFC pentru Global Trade and Supply Chain Solutions.

IFC detine 3,54% din actiunile Bancii Transilvania, din anul 2009, cand a convertit in capital o obligatiuni subordonate in valoare totala de 20 milioane de dolari.

In acest an financiar, IFC a acordat 2,9 miliarde de dolari sub forma de garantii pentru activitatile comerciale din tari mai putin dezvoltate, majoritatea adresandu-se IMM-urilor. Programul cuprinde peste 260 de banci partenere din peste 90 de piete emergente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri