Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si KIWI Finance au semnat un parteneriat privind promovarea produsului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ prin reteaua brokerului de credite.
In acest moment, canalul principal de distributie a produsului oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este reteaua Raiffeisen Bank Romania, potrivit comunicatului transmis de banca.

„Am constatat ca desi peste 60% dintre romani au aflat despre produsul de economisire-creditare, doar o parte dintre ei ii stiu beneficiile. Acum sau mai tarziu toti avem nevoie de o renovare, reabilitare sau achizitie de locuinta, si ne dorim ca acest lucru sa nu presupuna un efort financiar mare. Prin acest parteneriat dorim sa imbunatatim gradul de cunoastere a sistemului de economisire-creditare, dar si sa raspundem mai usor nevoilor de finantare ale romanilor ce doresc sa investeasca in imbunatatirea spatiului lor locativ. Colaborarea cu KIWI Finance presupune disponibilitatea consultantilor de a merge in orice locatie convenabila pentru client fara niciun cost suplimentar pentru acesta. Programul pilot demareaza in Bucuresti incepand cu luna octombrie 2012”, a declarat Aurelia Cionga, presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Produsul de economisire-creditare oferit de RBL ofera posibilitatea de acumulare pe termen mediu si lung, prin economisirea periodica a unor sume oricat de mici, sume ce nu reprezinta un efort financiar major. La finalul perioadei de economisire, se poate opta pentru un credit locativ in lei cu dobanda fixa, de 4,5% pe an sau 6% pe an, in functie de produsul ales.

“Mai mult decat un produs financiar, economisirea-creditarea reprezinta o componenta de educatie si comportament financiar matur, ce include planuri de investitii pe termen mediu si lung, diversificarea portofoliului de economii si nu in ultimul rand, planificarea bugetului familiei atat pe segmentul locativ cu toate aspectele sale, cat si pe acela al optimizarii cosului zilnic. Acest sistem a contribuit deja la finantarea reabilitarii sau achizitiei a milioane de locuinte in Europa si speram sa ajutam cat mai multi romani sa-si imbunatateasca confortul familiei prin renovarea, modernizarea, extinderea, repararea propriei locuinte sau cumpararea uneia noi”, a afirmat Anca Bidian, directorul executiv al KIWI Finance.

Care sunt beneficiile unui contract de economisire-creditare?

In etapa de economisire

• 25% prima de stat, in limita a 250 euro/an
• dobanda oferita de banca
• fiecare membru al familiei poate lua cate o prima de stat daca incheie un contract de economisire-creditare

In etapa de creditare

• la finalul perioadei de economisire se poate opta pentru un credit locativ in lei, cu dobanda fixa de 4,5% sau 6% pe an, in functie de varianta aleasa
• rata creditului va fi egala cu rata din perioada de economisire, deci rambursarea creditului se va realiza fara un efort financiar suplimentar
• nu exista comision de rambursare anticipata la credit
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri