Cotatiile monedei nationale s-au stabilizat in a doua parte a sesiunii interbancare de marti, iar cursul oscila usor peste 4,5750 lei/euro spre finalul zilei, intr-o piata cu volume modeste de transfer, informeaza Mediafax.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,5755 - 4,5780 lei/euro, nivel similar cu cel de la aceeasi ora de luni.

In debut, bancile cotau euro la 4,5750 - 4,5780 lei, iar in prima ora de tranzactionare cursul a coborat usor, la 4,5710 - 4,5740 lei/euro.

Ulterior, cotatiile au urcat treptat pana la un maxim de 4,5790 lei/euro, iar dealerii spun ca ordinele de cumparare de euro au venit atat de la jucatori straini, cat si de la locali.

Potrivit dealerilor, dupa acest maxim au aparut in piata ordine de vanzare de valuta, cel mai probabil interventii indirecte din partea BNR, iar cursul a revenit spre 4,57 lei/euro.

Rreferinta BNR a urcat foarte usor marti, de la 4,5687 lei/euro la 4,5693 lei/euro.

Leul s-a apreciat insa in raport cu dolarul, iar referinta a coborat cu 1,05 bani, de la 3,5248 lei/dolar la 3,5143 lei/dolar.
In acelasi timp, cursul oficial leul/franc elvetian a crescut foarte usor, de la 3,7794 lei/franc la 3,7799 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Dobanzile practicate marti de banci pentru depozitele plasate (ROBID) si atrase (ROBOR) cu scadenta la o zi erau apropiate de cele de luni, respectiv la 5,13 - 5,63% pe an. Totodata, randamentele pentru depozitele cu scadenta la o saptamana au stationat si ele, la 5,2 - 5,7% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri