Constantin Buzoianu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a fost revocat din functie de catre plenul reunit al Parlamentului in urma cui doar cateva minute, dupa ce ieri Comisiile reunite de buget-finante au decis sa propuna inlaturarea acestuia, au declarat pentru wall-street.ro, surse apropiate CSA.
Actualul sef al CSA a fost votat presedinte al Consiliului institutiei de catre Parlament in septembrie 2011, dupa ce, in mod suprinzator, Cristian Constantinescu, un profesionist in asigurari si fost sef al Allianz-Tiriac Asigurari, a fost respins de comisiile de specialitate, desi era sustinut de Partidul Democrat Liberal, aflat atunci la putere.

Buzoianu (foto) a fost revocat din functia de Presedinte al CSA in sedinta comuna a celor doua camere ale Parlamentului, cu 222 de voturi pentru, potrivit unor surse. Conform unor declaratii facute in cursul diminetii de Eugen Nicolaescu, Presedintele Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, interimatul va fi asigurat de Tudor Balta, vicepresedinte al institutiei, scrie 1asig.ro.

Tudor Balta, vicepresedinte CSA a fost reinvestit, odata cu numirea lui Buzoianu in functia de presedinte, prin Hotararea Parlamentului nr. 20 din 27 septembrie 2011, pentru un mandat de 5 ani.

In acelasi timp, la aceasta ora are loc si o intrunire a Consiliului CSA, la care Buzoianu nu participa, el fiind revocat din functie.

"Chiar daca eu plec, problemele raman. In acest context, fereasca Dumnezeu de producerea unui cutremur de magnitudine ridicata. O astfel de situatie va face scandalul FNI sa para un mic accident. O alta problema a industriei asigurarilor o reprezinta amendamentele la Legea 260/2008, care au fost adoptate recent de catre una din comisiile Parlamentului, care sunt anticoncurentiale. In plus, reasigurarea este o alta problema grava a industriei, de fapt lipsa acesteia", a aratat Buzoianu, intr-un interviu acordat Mediafax.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri