Agentii Garzii Financiare din Venetia au depistat o frauda fiscala de 75 de milioane de euro la compania de asigurari City Insurance, scrie Mediafax.

Citeste si reactia City Insurance la acuzele aduse.

City Insurance, suspectata in Italia de frauda fiscala, respinge acuzatiile

City Insurance, suspectata in Italia de frauda fiscala, respinge...

Firma este anchetata de asemenea, in Venetia si Cagliari, pentru presupuse fapte ilegale legate de participarea la licitatii organizate de companii publice din sectorul sanatatii, potrivit presei italiene.

Astfel, compania inregistrata in Romania, nerezidenta in Italia, ar fi obtinut in ultimii doi ani, prin mai multe firme intermediare, venituri din asigurari in regiunea Campania.

In acelasi caz este suspectat un italian din regiunea Campania care ar face parte dintre actionarii firmei de asigurari, potrivit ANSA.

In luna iulie a acestui an, autoritatile italiene de supraveghere a sectorului asigurarilor, alertate de Garda Financiara, au revocat autorizatia companiei, invocand printre altele ca autoritatile din Romania ar fi "absolut incapabile sa cunoasca si sa monitorizeze expunerea complexa a companiei pe teritoriul italian".

Citeste si:

Ancheta a fost lansata dupa ce autoritatile financiare din Venetia au blocat o plata de 76 milioane euro datorata de regiunea Veneto catre City Insurance pentru acoperirea unor contracte de servicii in domeniul sanatatii.

Compania inregistrata in Romania a participat la mai multe licitatii organizate de institutii publice italiene in regiunile Veneto, Puglia, Basilicata, Sardinia, Sicilia, Lombardia, Lazio si Emilia Romagna, datorita carora a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, potrivit ANSA.

Potrivit raportului financiar de la sfarsitul anului trecut, actionarul majoritar al companiei este Marcello De Cristofaro, cu 71,2% din titluri.

City Insurance a reusit anul trecut sa-si tripleze veniturile obtinute din prime brute, de la 63,1 milioane lei la 199,8 milioane lei, inregistrand un profit net de 17,19 milioane lei.