Compania City Insurance, despre care presa italiana relateaza ca ar fi suspectata, in Italia, de acumularea unor venituri nedeclarate in valoare de zeci de milioane de euro, respinge informatiile, catalogandu-le drept "false" si "tendentioase".
"Informatia potrivit careia CityInsurance este implicata intr-o ancheta de evaziune fiscala in Italia este falsa, evident tendentioasa si defaimatoare, afectand imaginea companiei. Din octombrie 2011, la intervale regulate, ca un ceas, in presa italiana continua sa apara articole menite sa defaimeze compania City Insurance, articole care sunt clar rezultatul practicilor de concurenta neloiala. Credem in libertatea de exprimare si in libertatea presei atunci cand informatia este verificata, veridica si prezentata cu buna credinta. Speram ca presa sa verifice sursele si informatiile si sa scoata adevarul la iveala", a declarat directorul general al City Insurance, Nicolae Musat (foto).

Agentia de stiri ANSA a relatat ca o companie de asigurari din Romania, controlata de un om de afaceri italian, este suspectata de autoritatile din Italia ca ar fi acumulat in ultimii 5 ani venituri nedeclarate in valoare de 75 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Potrivit ANSA, agentii Garzii Financiare din Venetia au depistat venituri nedeclarate de 75 de milioane de euro la sucursala italiana a companiei de asigurari City Insurance. Firma este anchetata de asemenea, in Venetia si Cagliari, pentru presupuse fapte ilegale legate de participarea la licitatii organizate de companii publice din sectorul sanatatii, potrivit presei italiene.

Astfel, compania inregistrata in Romania, nerezidenta in Italia, ar fi obtinut in ultimii doi ani, prin mai multe firme intermediare, venituri din asigurari in regiunea Campania, precizeaza ANSA. In acelasi caz este suspectat un italian din regiunea Campania care ar face parte dintre actionarii firmei de asigurari.

Conform presei, in luna iulie a acestui an, autoritatile italiene de supraveghere a sectorului asigurarilor, alertate de Garda Financiara, au revocat autorizatia companiei, invocand printre altele ca autoritatile din Romania ar fi "absolut incapabile sa cunoasca si sa monitorizeze expunerea complexa a companiei pe teritoriul italian". Ancheta a fost lansata dupa ce autoritatile financiare din Venetia au blocat o plata de 76 milioane euro datorata de regiunea Veneto catre City Insurance pentru acoperirea unor contracte de servicii in domeniul sanatatii.

Compania inregistrata in Romania a participat la mai multe licitatii organizate de institutii publice italiene in regiunile Veneto, Puglia, Basilicata, Sardinia, Sicilia, Lombardia, Lazio si Emilia Romagna, datorita carora a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, potrivit ANSA.

Potrivit raportului financiar de la sfarsitul anului trecut, actionarul majoritar al companiei este Marcello De Cristofaro, cu 71,2% din titluri. City Insurance a reusit anul trecut sa-si tripleze veniturile obtinute din prime brute, de la 63,1 milioane lei la 199,8 milioane lei, inregistrand un profit net de 17,19 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri