Volumul total al primelor brute subscrise de piata de asigurari s-a ridicat la peste 5,5 miliarde de lei, in primele opt luni ale acestui an, inregistrand o crestere cu 1,54% fata de aceeasi perioada a anului 2011, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Liniile de asigurari generale au totalizat mai mult de 4,4 miliarde lei, valoare ce a reprezentat 79,53% din totalul subscrierilor pietei. Comparativ cu intervalul ianuarie-august 2011, subscrierile pentru asigurari generale au inregistrat o crestere cu 2,18%.

Subscrierile pentru asigurarile de raspundere civila pentru vehicule (RCA+ CMR), asigurarile de mijloace de transport terestru (Casco), asigurarile de incendiu si cele pentru asigurarile de raspundere civila generala au detinut, cumulat, peste 87% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari generale.

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile din primele opt luni ale anului au depasit 1,1 miliarde lei, nivel in scadere cu 0,89% fata de acelasi interval din 2011.

In ceea ce priveste despagubirile platite in aceasta perioada, centralizarea datelor arata un volum total de peste 3 miliarde de lei, in crestere cu 3,33% fata de intervalul ianuarie-august din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri