Banca Comerciala Romana (BCR) a intermediat, de la inceputul anului, tranzactii cu titluri emise de stat in valoare de circa 1,5 miliarde lei, 99% dintre clienti fiind persoane fizice, iar titlurile in moneda nationala au reprezentat 1,2 miliarde lei din total.
"Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai putin riscante investitii care se pot realiza de catre investitori, clientii beneficiind de dobanzi fixe. Acest lucru se vede si in interesul manifestat de clientii persoane fizice, care reprezinta pana la 99% din numarul de clienti care au achizitionat titluri de stat, pana in acest moment", a declarat miercuri intr-un comunicat Laura Hexan, sefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR, potrivit Mediafax.

Investitia in titluri de stat presupune obtinerea unui randament fix daca titlul este tinut pana la maturitate si randamente superioare celor oferite de depozitele bancare.

"Parteneriatul dintre BCR si Erste ne pozitioneaza in acest moment ca cel mai important jucator de pe piata titlurilor, detinand si unul dintre cele mai mari portofolii. Sustinerea oferita de Erste ne ofera si posibiliatea de a avea acces pentru clientii nostri si la pietele internationale. Din pozitia de lider al sistemului bancar romanesc vizam toate segmentele de clientela", a afirmat Hexan.

BCR este cea mai mare banca de pe piata locala dupa active, cu 16,8 miliarde euro, avand o cota de piata de 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri