Volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele noua luni din acest an a scazut cu 1% la 402,8 milioane de lei, comparativ cu finalul lui septembrie 2011, cand subscrierile companiei au insumat 407,5 milioane de lei.
Desi volumul subscrierilor a scazut, portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni de ING este cu 4% mai mare fata de cel realizat in perioada similara din 2011, potrivit companiei. Preferinta pentru produsele traditionale a dus insa la o scadere a primelor brute subscrise in valoare totala, in conditiile in care prima medie anuala este mai redusa pentru produsele traditionale decat pentru asigurarile unit-linked.

"La fel ca intreaga economie, industria de asigurari de viata se gaseste in 2012 intr-o zona de evolutie cel mult moderata, fiind marcata de volatilitatea pietelor financiare internationale si de presiunile inca existente asupra veniturilor, comportamentului de consum si capacitatii de economisire a populatiei", a declarat Bram Boon (foto), desemnat CEO ING Asigurari de Viata, in curs de aprobare la autoritati.

Astfel, o ponderea 74% din numarul total de polite subscrise de companie in ianuarie-septembrie sunt de tip traditional, fata de 65% in acelasi interval din 2011. In portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni nivelul mediu al sumei asigurate este de 49.294 de lei, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Valoarea beneficiilor platite de ING in intervalul ianuarie-septembrie 2012 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane de lei, cu aproape 47% mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent. Trei sferturi din aceasta suma, respectiv 51,68 milioane de lei, este reprezentata de beneficii platite clientilor pentru contracte ajunse la maturitate.

"Numarul de contracte reziliate si rascumparate continua sa scada, marcand o diminuare cu 11% in ianuarie-septembrie 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, lansarea noilor asigurari suplimentare de sanatate a fost foarte bine primita de clientii nostri, contribuind la cresterea cu peste 150% a acestui segment din portofoliul ING in primele noua luni fata de aceeasi perioada din 2011", a adaugat Bram Boon.

Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata la 30 septembrie anul curent a fost de 13,1 milioane de lei, comparativ cu 25,5 milioane de lei in aceeasi perioada a anului precedent.

"Rezultatul obtinut corespunde celui bugetat si asumat ca nivel de normalitate in contextul realitatilor economice actuale si reflecta investitiile importante realizate de ING pentru viitor. Principalele directii de investitii au vizat alinierea la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilor (Solvency II si IFRS 4 Faza 2) - progresele realizate plasand ING in prim planul procesului de pregatire pentru implementarea IFRS pe piata romaneasca -, achizitia de noi solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft si Pega, si cresterea satisfactiei si beneficiilor oferite clientilor, prin lansarea de produse, initiative de educare a publicului si profesionalizarea si dezvoltarea fortei de vanzari", se arata in comunicatul companiei.

Valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,3 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2012, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,58 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut, potrivit companiei.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri