Cotatiile monedei nationale au ramas in jurul nivelului de 4,53 lei/euro pana la jumatatea zilei, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,5310 lei/euro, in crestere cu 0,91 bani fata de rata schimb de luni, scrie Mediafax.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,5219 lei/euro.

Pentru moneda americana, referinta a urcat cu 1,64 bani, 3,5729 lei/dolar. In acelasi timp, cursul oficial pentru francul elvetian a crescut de la 3,7517 lei/franc la 3,7619 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

In debut, bancile schimbau euro la 4,5280 - 4,5300 lei, fata de 4,5280 - 4,5290 lei la finalul sesiunii de luni. In prima parte a sesiunii cotatiile au inregistrat variatii usoare, in jurul nivelului de 4,53 lei/euro.

Valutele din regiune cosemnau scaderi de circa 0,2%, increderea investitorilor fiind afectata de temerile legate de Grecia, precum si de posibilitatea ca in Statele Unite sa se activeze automat la inceputul anul urmator reduceri de cheltuieli si taieri de taxe, despre care analistii afirma ca vor avea un impact negativ puternic asupra economiei.

Dobanzile practicate marti de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi se situau la 5,22 - 5,72% pe an, apropiate de cele de luni. In acelasi timp, dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat usor, de la 5,26 - 5,76% la 5,28 - 5,78% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri