Volumul total de indemnizatii brute platite de asiguratori, in primele trei trimestre ale acestui an, s-a situat la aproape 3,8 miliarde lei, nivel in crestere cu 3,90% fata de intervalul similar din 2011 (3,6 miliarde lei), potrivit datelor raportate de societatile de asigurare si centralizate de Comisia de Supraveghe a Asigurarilor (CSA).
In baza contractelor de asigurari generale, asiguratorii au platit daune de peste 3,2 miliarde de lei, valoare in crestere cu 3,36% fata de cifrele raportate la sfarsitul lunii septembrie 2011.

Pe segmentul asigurarilor de viata, sumele platite pentru indemnizatii brute, maturitati si rascumparari s-au ridicat la aproape 538,7 milioane lei, inregistrand o crestere cu 7,30% fata de perioada similara a anului trecut.

Primele brute subscrise de asiguratori, la sfarsitul lunii septembrie 2012, au totalizat aproape 6,2 miliarde de lei, nivel in crestere cu 1,43% comparativ cu aceeasi data a anului trecut.

Structura subscrierilor pietei arata ca asigurarile generale au generat prime in valoare de aproximativ 4,9 miliarde lei, inregistrand o crestere cu 1,74% fata de septembrie 2011, avans sustinut de asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), asigurarile de raspundere civila generala si cele de garantii.

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde lei, nivel in crestere cu 0,28% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri