Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat joi 250 milioane lei prin vanzarea de obligatiuni scadente in iulie 2017, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 6,66%, in crestere fata de cel platiti la licitatia organizata la finalul lunii octombrie, de 6,56%, informeaza Mediafax.
Valoarea indicativa a fost de 250 milioane lei, iar cererea bancilor a fost de peste trei ori mai mare, de 855,8 milioane lei.

Analistii ING Bank se asteptau la un randament in crestere, reiese dintr-un raport emis joi, intrucat ultimele licitatii au reflectat deteriorarea apetitului jucatorilor pentru datoria publica pe termen lung.

Ministerul a programat pentru luna noiembrie licitatii de 3,55 miliarde lei prin plasarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe operatiuni fiind planificate pentru vanzarea de obligatiuni.

Ultimele doua licitatii din noiembrie sunt programate luni, cand Trezoreria statului va redeschide emisiuni de obligatiuni cu scadente pe trei ani si, respectiv, 15 ani. Valoarea indicativa pentru titlurile pe trei ani este de 300 milioane lei, iar prin emisiunea pe 15 ani Finantele vor sa imprumute 100 milioane lei.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 49,65 miliarde lei din piata locala. La aceasta suma se adauga emisiuni in valuta de 3 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri