Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat, in primele noua luni, venituri totale din asigurari generale si de viata de 672,6 milioane de lei, nivel similar celui atins in septembrie 2011, cand asiguratorul a raportat prime de 672 milioane de lei, a anuntat compania.
Profitul operational a crescut cu 67,8%, la 9,9 milioane de lei.

"Rezultatele inregistrate in trimestrul al treilea reflecta abordarea conservatoare, prudenta pe care Allianz-Tiriac continua sa mizeze. Reusim astfel sa ne mentinem intr-o pozitie competitiva, in masura sa confere stabilitate afacerilor pe care le derulam", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Remi Vrignaud.

In perioada analizata, Allianz-Tiriac Asigurari a continuat sa-si imbunatateasca pozitia pe segmentul de clienti reprezentat de persoane fizice. Astfel, veniturile de retail ale companiei au inregistrat o crestere de circa 14%, dinamica fiind sustinuta atat de atragerea de noi clienti persoane fizice, cat si de majorarea numarului de persoane care detin doua sau mai multe polite de asigurare emise de Allianz-Tiriac, scrie Mediafax.

"De cealalta parte, pe segmentul persoanelor juridice, stabilitatea afacerilor este evidentiata mai ales de nivelul ridicat de fidelitate al clientilor. Rata de reinnoire a contractelor de asigurare depaseste 80% in cazul politelor de asigurari generale, in timp ce in ceea ce priveste produsele de asigurari de viata de grup, rata de retentie a clientilor se situeaza in jurul unui procent de 60%", se mai spune in comunicat.

In perioada ianuarie-septembrie, circa 60% din veniturile totale din asigurari ale Allianz-Tiriac au fost generate de asigurarile contractate de persoane juridice.

Pe segmentul de asigurari generale, primele subscrise de Allianz-Tiriac s-au situat la 596,6 milioane de lei, foarte aproape de valoarea inregistrata in acelasi interval din 2011 (599 milioane de lei).

Valoarea totala a indemnizatiilor platite pentru politele de asigurari generale a fost de 411 milioane de lei.

Clasa de asigurari pentru avarii si furt auto (CASCO) ramane cea mai importanta din perspectiva contributiei la realizarea veniturilor din asigurari generale, cu o pondere de 49% si venituri de 294 milioane de lei.

"In continuare, portofoliul de asigurari CASCO non-leasing a avut o evolutie pozitiva, inregistrand subscrieri in crestere cu aproape 5%, comparativ cu perioada corespunzatoare primelor noua luni din 2011. Aceasta crestere a fost sustinuta de vanzarile superioare pe segmentul persoanelor fizice, care s-au majorat cu 15%. In ceea ce priveste subscrierile politelor de avarii si furt auto contractate de societatile de leasing partenere, portofoliul companiei este foarte aproape de a ajunge la un echilibru, in urmatoarele 6 luni veniturile din contractarea de noi polite urmand sa compenseze in totalitate impactul negativ generat la nivelul veniturilor de contractele de leasing ajunse la maturitate", se spune in comunicat.

La nivelul portofoliului de asigurari de bunuri si proprietati, veniturile Allianz-Tiriac s-au situat la acelasi nivel consemnat in perioada corespondenta din 2011, respectiv la 133 milioane de lei.

Din aceasta valoare, 35% reprezinta prime brute subscrise pentru asigurarea locuintelor.

Veniturile din prime de asigurari RCA au crescut cu peste 12%, la 123 milioane de lei.

"Aceasta evolutie a fost sustinuta, in principal, de avansul consemnat de vanzarile de polite RCA contractate de persoane fizice, care au generat venituri mai mari cu 40%, in intervalul analizat. Pe segmentul clientilor persoane juridice, subscrierile RCA s-au majorat usor, cu circa 2%", se mai spune in comunicat.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 75,9 milioane de lei, in crestere cu 5,2% fata de septembrie 2011.

Primele subscrise in contul produselor traditionale de asigurari de viata au crescut cu 6%, la 37,8 milioane de lei. De asemenea, produsele cu componenta investitionala au generat venituri de 38,1 milioane de lei, in urcare cu 4,4% fata de acelasi interval din anul anterior.

"Rezultatele inregistrate in aceste noua luni din 2012 arata ca ne mentinem o pozitionare buna pe piata, atat din perspectiva dimensiunii veniturilor, cat si sub aspectul profitabilitatii. Ramanem conservatori in privinta abordarilor viitoare, in sensul respectarii cu strictete a principiilor prudentiale in ceea ce priveste subscrierea riscurilor si politicile investitionale", a afirmat Vrignaud.

Dupa nivelul primelor subscrise, Allianz-Tiriac a incheiat anul trecut pe a doua pozitie in ierarhia asiguratorilor locali, fiind devansat de Astra Asigurari.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asiguratorul este controlat de grupul Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri