Activitatile de asigurari de viata ale ING din Romania, ca parte a diviziei europene a ING Group, se inscriu intr-un scenariu care prevede lansarea unei oferte publice initiale (IPO), cu obiectivul final de a crea un business independent, se arata intr-un comunicat al ING Asigurari de Viata.
"Divizia de asigurari a ING in Romania continua sa se concentreze asupra planurilor de dezvoltare ca si pana acum, pregatindu-se pentru un viitor separat de ING Bank. Toate demersurile pe care le intreprindem – investind permanent in sisteme, produse, forta de vanzari si servicii - vin sa reconfirme angajamentul pe care ni l-am asumat in 1997 pentru piata romaneasca [...], principalele obiective vizand consolidarea pozitiei de lider si continuarea demersurilor de crestere a beneficiilor oferite clientilor", se arata in comunicatul companiei.
Reactia societatii ING Asigurari de Viata vine dupa ce in ultimele zile au aparut in presa informatii cu privire la retragerea ING de pe piata romaneasca a asigurarilor de viata.

Grupul olandez ING controleaza pe piata locala societatile financiare ING Bank Romania, ING Asigurari de Viata si ING Pensii. „Informatia corecta si reala privind activitatile ING din Romania, ca parte a diviziei europene a ING Group, se circumscrie unui scenariu de baza care prevede lansarea unei oferte publice initiale (IPO), cu obiectivul final de a crea un business independent”, scrie, de asemenea, in comunicat.

ING a obtinut de curand din partea Comisiei Europene si a statului olandez o prelungire a termenului de rambursare a datoriei ramase in valoare de 3 miliarde de euro (dintr-un imprumut acordat in urma cu 4 ani de catre guvernul de la Amsterdam), precum si o amanare a restructurarii si vanzarii a 50% din operatiunile de asigurari din Europa, cu inca 2 ani, pana in 2015, fata de termenul stabilit initial in 2013.

Operatiunile cu asigurari din Asia si Statele Unite vor fi restructurate si vandute conform intelegerii pana la sfarsitul lui 2013, in porportie de 50% si respectiv 25%. Similar, tot ca parte a programului de restructurare a operatiunilor ING Group, la inceputul lunii octombrie, ING Bank a anuntat ca va renunta la toate diviziile de brokeraj din tarile in care este prezenta, inclusiv la cea care opereaza pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Singurele operatiuni de brokeraj care vor fi pastrate sunt cele Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg) si Polonia, conform unor surse din piata.

„Acordul agreat de ING Group si statul olandez cu Comisia Europeana privind planul de reorganizare initiat in 2009, asa cum a fost redefinit recent ofera grupului mai mult timp si flexibilitate pentru identificarea si adoptarea celor mai bune solutii in concordanta cu conditiile specifice de piata, climatul economic si oportunitatile concrete existente in fiecare regiune in parte”, se arata in comunicat.

De asemenea, se precizeaza ca in cazul businessului din Europa, acordul in forma actualizata prevede ca mai mult de 50% din proces sa fie incheiat pana la sfarsitul anului 2015, iar diferenta pana la finalul anului 2018. In practica, planificarea termenelor concrete va tine cont de conditiile de piata si stadiul de pregatire al procesului.

„Ca atare, extrapolarea masurilor luate de ING Grup in alte piete (precum America de Nord sau Asia) pentru a anticipa deciziile care ar putea fi adoptate in privinta activitatilor din Europa (si implicit din Romania) raman un demers incorect, fara un fundament solid”, arata compania.

In final se mentioneaza ca, in procesul de reorganizare „contractele clientilor nu sunt afectate sau alterate in nici un fel si raman neschimbate indiferent de deciziile adoptate in contextul acestuia, fiind protejate atat prin obligatiile contractuale asumate de ING, cat si prin reglementarile legale in vigoare. In absenta confirmarilor oficiale din partea companiei sau a citarii unor surse oficiale si verificabile, speculatiile privind retragerea ING Asigurari de Viata din Romania sunt demersuri incorecte si vor fi tratate ca atare”.

Volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil, in primele noua luni din acest an a scazut cu 1% la 402,8 milioane de lei, comparativ cu finalul lui septembrie 2011, cand subscrierile au insumat 407,5 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri