Profitul net al Raiffeisen Bank Romania a crescut in primele noua luni cu 20,4%, de la 60 de milioane de euro anul trecut la 72 milioane de euro, ca urmare a reducerii costurilor si avansului veniturilor operationale, a anuntat, miercuri, grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI).
Provizioanele Raiffeisen Bank Romania au fost majorate cu 43,2%, de la 52 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 74 milioane de euro. Grupul austriac noteaza ca "diverse cazuri individuale au condus la noi alocari de provizioane pentru clientii corporate in Slovacia, Romania, Polonia, China si la sediul central al grupului", noteaza Mediafax.

Soldul creditelor a scazut cu 4,3% raportat la septembrie anul trecut, de la 4,4 miliarde de euro la 4,22 miliarde de euro. La sfarsitul anului trecut, divizia din Romania avea un sold al creditelor de 4,43 miliarde de euro.

Imprumuturile pentru companii au reprezentat in septembrie 35,3% din soldul total, in declin de la 37,3% in aceeasi luna a anului trecut, in timp ce ponderea creditelor de consum a avansat de la 60,2% la 62% in acest interval, se arata intr-un raport al RBI.

Depozitele de la clienti au urcat cu 1,5%, de la 3,76 miliarde de euro in septembrie anul trecut la 3,81 miliarde de euro. In decembrie, depozitele se situau la 3,9 miliarde de euro.

Veniturile operationale au crescut cu 1,3% in primele noua luni, de la 342 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 346 milioane de euro.

Veniturile nete din dobanzi au avansat cu 17,2%, de la 196 milioane de euro la 229 milioane de euro, iar cele din taxe si comisioane au coborat cu 18,6%, de la 134 milioane de euro la 109 milioane de euro. Avansul veniturilor nete a fost cauzat, in mare masura, de un proces de reclasificare si a avut loc in detrimentul taxelor si comisioanelor.

Cheltuielile administrative generale au inregistrat un declin de 9,5% in intervalul analizat, de la 214 milioane de euro anul trecut la 194 milioane de euro, ca urmare a reducerii costurilor cu personalul dar si a cheltuielilor cu publicitatea, PR-ul si promovarea.

Numarul de angajati ai Raiffeisen Romania a scazut cu 6,7% fata de septembrie anul trecut, de la 6.065 la 5.660. La sfarsitul anului trecut, Raiffeisen Bank Romania avea 6.030 de angajati. Potrivit raportului grupului RBI, in prezent se afla in derulare procesul de transfer a 450 de angajati cu norma intreaga catre un centru operational din Brasov.

Banca avea in septembrie 530 de sucursale, comparativ cu 544 in aceeasi luna a anului trecut.

In trimestrul al treilea, Raiffeisen Bank Romania a consemnat profit net de 23 milioane de euro, in urcare de la 20 milioane de euro in perioada similara a anului precedent. Venitul operational a coborat usor, de la 118 milioane de euro la 116 milioane de euro, in timp ce costurile administrative generale au fost reduse de la 70 de milioane de euro la 66 milioane de euro.

La nivel de grup, RBI a raportat pentru primele noua luni profit net de 889 milioane de euro, fata de 760 milioane de euro in acelasi interval anul trecut, in timp ce provizioanele au coborat cu 20%, la 623 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri