Ministerul Finantelor Publice (MFP) va depune proiectul de buget la Guvern pana la data de 1 noiembrie a fiecarui an, iar Executivul il va inainta pentru aprobare Parlamentului pana la 15 noiembrie, termen decalat fata de 15 octombrie, asa cum stabilesc reglementarile in vigoare.
Ministerul Finantelor va intocmi proiectele bugetelor si ale legilor bugetare pana la 1 septembrie, pe care le va trimite Guvernului pentru prima lectura pana la 30 septembrie, iar varianta finala pana la 1 noiembrie, aceasta luand in calcul prognozele de toamna ale Comisiei Nationale de Prognoza, potrivit unui proiect de modificare a Legii nr.500/2002 privind finantele publice, noteaza Mediafax.

"Termenul de depunere a proiectului de buget la Parlament a fost decalat la 15 noiembrie, avand in vedere ca, in perioada octombrie - noiembrie, Comisia Europeana elaboreaza prognoza de toamna privind previziunile de crestere pentru fiecare tara membra. Modificarea calendarului bugetar a tinut seama si de integrarea strategiei fiscal bugetare ca etapa a procesului bugetar, ale carei prioritati si obiective vor fi luate in consideratie in cadrul etapei de stabilire a limitelor de cheltuieli ce vor fi prezentate Guvernului pana la 31 iulie a fiecarui an, fata de termenul de 1 mai stipulat de vechea reglementare", se arata in expunerea de motive pentru modificarea legii privind finantele publice.

Pentru acest an s-a facut o derogare de la lege, care prevede depunerea proiectului de buget la Parlament pana la 15 octombrie, avand in vedere ca urmeaza alegeri parlamentare pe 9 decembrie.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat in septembrie ca bugetul pentru anul viitor va fi prezentat la 15 zile dupa instalarea noului guvern rezultat din alegerile programate in decembrie, derogarea fata de termenul legal, 15 octombrie, fiind convenita cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca, potrivit calendarului gandit de USL, proiectul de buget pe 2013 va fi depus in 22 decembrie, el aratand ca acesta va fi dezbatut de Parlament in luna ianuarie. Proiectul de buget va fi discutat cu partenerii financiari internationali si ulterior dezbatut si aprobat in Parlament.

"Intre 10-15 ianuarie discutam cu FMI si Banca Mondiala si pe 15 ianuarie, daca toate aceste lucruri sunt in regula, Parlamentul este chemat in sesiune extraordinara numai si numai pentru a discuta bugetul. Conform practicii care exista si in UE, tara nu ramane fara buget, in ianurie se aloca 1/12 din bugetul anului 2012", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri