Sectorul de stat trebuie sa urmeze un proces de restructurare, asa cum s-a intamplat in mediul privat, afirma Ahmed Hassan, country leader Deloitte pentru Romania si Moldova, intr-un interviu acordat wall-street.ro.
“Cum piata este dificila, e greu pentru toti: atat pentru stat, cat si pentru privat. Privatul se straduieste sa creasca, iar statul are nevoie de restructurare, un factor decisiv pentru evolutia economiei in urmatorii 2-3 ani. Este obligatoriu pentru guvernanti sa accepte o reorganizare profunda - operationala si financiara - , in randul companiilor de stat si sa urmeze exemplul antreprenorilor si al companiilor private care s-au descurcat mai bine in criza”, afirma Ahmed Hassan.

In opinia sa, 2013 va fi un an dificil, intrucat suntem inconjurati constant de mesaje negative dinspre zona euro. De asemenea, instabilitatea politica afecteaza sentimentul increderii in business. “Am observat ca multe firme care planuiau decizii strategice de business amana aceste proiecte, in asteptarea vestilor bune si a stabilitatii politice. In opinia mea, urmatoarele 12 luni vor fi critice pentru ca stabilitatea politica va veni la un moment dat, din fericire. Noi nu ne uitam la ce formatiune politica vine la putere, ci asteptam claritate la nivel guvernamental. Alegerile din 9 decembrie sunt esentiale pentru business, dar nu inseamna ca vom scapa de amenintarea recesiunii, insa vom vedea luminita de la capatul tunelului. Din multe puncte de vedere, aceasta este noua realitate in care traim. Nu trebuie sa mai visam la anii 2006-2007. Acea perioada va fi greu de atins din nou, e posibil sa fie ani unici in istoria Romaniei si sa nu-i mai vedem in urmatoarea jumatate de secol”.

Citeste mai multe in articolul Pranz cu Ahmed Hassan, seful Deloitte: o discutie despre crichet, antreprenori si filme cu manageri consultanti


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri