Romexterra Bank isi va majora capitalul social cu 14,4 milioane lei, pana la 134,4 milioane lei, transmite un comunicat al bancii. Actionarii au hotarat ca profitul net repartizat sub forma de rezerve cu destinatia majorarii capitalului social sa fie distribuit asupra tuturor actiunilor existente la data incorporarii rezervelor in capitalul social, majorand valoarea nominala a unei actiuni de la 2,5 lei la 2,8 lei.

De asemenea, actionarii au mandatat Consiliul de Administratie sa continue evaluarea activitatii bancii in vederea atragerii unui investitor strategic la capitalul social al institutiei bancare. Atragerea unui investitor este conditionata de asigurarea posibilitatii de exit a tuturor actionarilor bancii, fara discriminare, termenul de realizare fiind de un an, respectiv pana la intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor din 2007, pentru aprobarea situatiilor financiare aferente anului 2006.

Romexterra Bank a realizat, la finele anului 2005, un profit brut de 22,61 milioane lei (6,2 milioane de euro), in crestere cu 120% fata de nivelul atins la 31 decembrie 2004. Activele totale ale bancii erau la sfarsitul anului trecut de 1,054 miliarde de lei (289 milioane de euro). In prezent, banca detine 40 de sucursale si filiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri