Personalul grupului BCR va fi redus cu 1.500 de persoane anul viitor, in timp ce 64 de unitati retail vor fi inchise in urma unei analize a profitabilitatii, au declarat surse bancare pentru wall-street.ro.
Potrivit datelor la noua luni, personalul bancii era de aproape 7.600 de angajati, fata de 8.400 la finele anului trecut, iar reteaua cuprindea 41 de centre de afaceri dedicate companiilor si 621 de unitati de retail.

Pana la ora transmiterii stirii, oficialii BCR nu au dorit sa raspunda la solicitarea wall-street.ro privind informatia prezentata mai sus. In schimb, reprezentantii bancii au comentat restructurarile de anul viitor pentru agentia Mediafax.

"Orice faci trebuie sa ai tot timpul in minte sustenabilitatea. Unele lucruri tin putin, altele functioneaza pe termen lung. Daca actionezi repede fara ideea de sustenabilitate in minte, atunci creezi bule speculative (...) Oricine este intelept va vedea ca cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care raman in banca", a aratat Tomas Spurny.

Desi a recunoscut ca a venit in BCR pentru a restructura banca, Spurny spune ca nu este un "profesionist" al restructurarii sau un adept exclusiv al unor asemenea masuri, aratand ca in Ungaria sau Slovacia a avut o strategie de investitii, iar banca pe care a construit-o in Slovacia are in prezent o cota de piata de 15%.

In luna noiembrie, Martin Skopek, vicepresedintele executiv retail al BCR, preciza ca banca va continua procesul de optimizare a retelei, in conditiile in care de la inceputul anului au fost inchise 45 de unitati, 8 au fost relocate si alte doua sucursale au fost inaugurate.

Actionarii BCR au aprobat in decembrie propunerea Comitetului Executiv de a putea decide asupra desfiintarii de sucursale sau agentii fara aprobarea Consiliului de Supraveghere.

"BCR isi restructureaza activitatea, iar acest lucru nu este un secret. Ati vazut chiar declaratia presedintelui Erste (Andreas Treichl - n.r.), actionarul majoritar, care a recunoscut ca noua conducere va primi un bonus in functie de performantele din operatiunile de restructurare. La gradul de neperformanta inregistrat si perspectivele economiei romanesti, o astfel de decizie era normala. Banca are potential sa obtina un profit mare, asa cum s-a intamplat in trecut, dar o restructurare este binevenita", au declarat, luna trecuta, surse apropiate bancii pentru Mediafax.

BCR, cea mai mare banca din Romania in functie de active, a inregistrat in trimestrul al treilea al anului o pierdere neta de 212,5 milioane lei, in scadere cu 11,3% fata de perioada aprilie-iunie, pe fondul cresterii provizoanelor de risc aferente creditelor si a scaderii veniturilor din comisioane si tranzactionare.

Astfel, dupa primele noua luni din 2012, banca raporteaza un rezultat negativ de 758,8 milioane lei, fata de un profit de 68,9 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Cheltuiala neta cu provizioanele de risc pentru credite si avansuri a totalizat 2.635,2 milioane lei (594,7 milioane euro) in primele noua luni ale anului 2012, comparativ cu 1.609,1 milioane lei in perioada similara a anului 2011, reflectand impactul performantei scazute a economiei romanesti asupra companiilor si a sectorului imobiliar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri