Peste 60% dintre soferii romani cred ca iarna este cel mai periculos anotimp pentru masina lor, in timp ce doar 28% considera ca traficul de iarna este putin mai periculos decat cel pe timp de ceata sau ploaie, conform unui studiu comandat de Generali Romania.
In topul pericolelor de care se simt amenintati soferii in timpul iernii se afla tamponarile in trafic din cauza ghetii si a zapezii (81,6%), nesiguranta locului de parcare (8%), defectarea masinii din cauza frigului si a inghetului (6,7%), dar si avarierea masinii din cauza greutatii zapezii si a turturilor care cad de pe cladiri (2,6%).

Dintre respondentii care au participat la studiu, 70% folosesc masina in fiecare zi, in timp ce aproape 13% evita sa circule cu autovehiculul iarna din cauza aglomeratiei si pericolelor. 10% dintre soferi spun ca in acest anotimp apeleaza la masina doar in weekend.

Studiul, la care au participat peste 3.320 de respondenti, a fost comandat de Generali Romania cu ocazia lansarii unei noi campanii promotionale privind asigurarea CASCO.

Soferii considera ca, pe timp de iarna, masina lor are nevoie de achizitii speciale, de aceea 80% trec pe lista de cumparaturi anvelopele de iarna, iar 15,5% isi cumpara kit pentru a-si putea deszapezi masina (racleta, nisip, lanturi, lopata).

Majoritatea respondentilor cred ca traficul pe timp de iarna este mult mai periculos, insa cei mai multi dintre ei (peste 86%) considera ca o asigurare CASCO este la fel de folositoare in tot timpul anului. Doar 13% cred ca aceasta este mai utila pe timp de iarna, deoarece in acest anotimp autovehiculele sunt expuse la mai multe pericole decat in alte anotimpuri.

In perioada 1 decembrie 2012 - 31 ianuarie 2013, Generali Romania desfasoara o campanie promotionala CASCO All Inclusive, prin care clientii vor primi beneficii suplimentare atasate politei CASCO, dar si rovinieta valabila timp de un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri