Proiectul de buget pentru acest an va fi discutat cu toate partidele reprezentate in Parlament, inclusiv din opozitie, a declarat premierul Victor Ponta, aratand ca doreste sa mearga cu ministrii de resort la toate grupurile parlamentare pentru a prezenta schita de buget, potrivit Mediafax.
"Acest proiect il voi discuta cu toate institutiile si partidele reprezentate in Parlament. Intentionez, impreuna cu ministrii de resort, sa merg la toate grupurile parlamentare, de la putere si din opozitie. Nu e vorba de a cauta voturi - majoritatea are voturi - dar de a arata intr-adevar o schimbare a ceea ce inseamna mod de folosire a banului public. Banul public nu e al nostru, al USL-ului, banul public este al Romaniei si cred ca cei din opozitie trebuie cel putin informati si consultati chiar daca n-o sa-i convingem neaparat sa voteze «pentru»", le-a spus Ponta membrilor Cabinetului, in sedinta de vineri.

El a precizat de asemenea ca doreste ca in perioada iemdiat urmatoare sa prezinte mass-media si societatii civile, pe larg, situatia actuala a Romaniei.

Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara din 21 ianuarie

Parlamentul se va reuni incepand cu 21 ianuarie in sesiune extraordinara, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca a discutat cu presedintii celor doua Camere parlamentare pe aceasta tema si cerand ministrilor sa pregateasca atat bugetul, cat si alte legi care trebuie urgent adoptate.

Anuntul a fost facut de premier in sedinta de Guvern, in contextul in care acesta spunea ministrilor ca intentioneaza sa discute despre proiectul de buget pentru acest an cu toate grupurile parlamentare, precum si cu institutiile financiare internationale.

"Incepand cu data de 15 avem discutiile cu creditorii nostri internationali pe proiectele pe care noi le avem si am discutat cu cei doi presedinti ai Parlamentului, incepand cu 21 ianuarie Parlamentul va fi inapoi la treaba, in sesiune extraordinara. Asta inseamna pentru fiecare dintre dumneavoastra nu doar bugetul, ci tot ceea ce aveti din partea de ordonante simple, legi urgente de aprobat in Parlament, sa luati legatura cu comisiile parlamentare pentru a putea adopta aceste legi in Parlament", le-a spus Ponta ministrilor.

La finele anului trecut, premierul a anuntat ca discutiile din Parlament privind proiectul de buget vor incepe la 14 ianuarie, iar votul final este estimat sa fie acordat la sfarsitul lunii ianuarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri