Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta de ieri a fost de 24,48 milioane lei (7,06 milioane EUR, 9,03 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au inregistrat usoare cresteri fata de valorile precedente, BET-C cu +0,19%, si BET cu +0,35%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare s-a depreciat cu -0,22%.

Lichiditatea a fost scazuta, tranzactionandu-se aproximativ 32 milioane actiuni, apartinand unui numar de 49 emitenti, dintre care 22 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 17 care au scazut.
Cei mai tranzactionati emitenti au fost societatile de investitii financiare si Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV).

Pentru 4 din cele 5 SIF-uri a fost ultima zi cand se mai puteau achizitiona actiuni purtatoare de dividend aferent anului 2005, SIF Transilvania avand data ex-dividend pe 17 mai. Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV) nu a mai inregistrat volumul tranzactionat din sedinta precedenta, astazi transferandu-se doar 3,48 milioane actiuni. In schimb, valoarea de referinta s-a apreciat pana la 0,9050 lei, care este si pretul maxim de astazi.

Societatile de investitii financiare au inregistrat o lichiditate relativ scazuta, insotita si de scaderea valorilor de referinta pentru 3 dintre ele. Doar SIF Muntenia (SIF4) a inregistrat o crestere cu +1,88% in conditiile tranzactionarii unui volum total de 1,35 milioane actiuni.

Prodplast Bucuresti (PPL) a inregistrat una din cele mai mari cresteri din sedinta de astazi, cu +9,85% (pret de inchidere 3.5700 lei). Volumul tranzactionat in piata principala (Regular) a fost si astazi ridicat, cu 471.000 actiuni, ceea ce reprezinta 4,04% din capitalul social al emitentului, la care se adauga 61.000 actuni transferate printr-o tranzactie Deal. Alaturi se PPL se situeaza si Zimtub Zimnicea (ZIM) cu o crestere de +12,5%, in conditiile tranzactionarii unui numar de 31.000 actiuni.

Dintre scaderi se remarca Petrolexportimport Bucuresti (PEI) cu o variatie a valorii de referinta de -11,19%, astazi fiind data ex-dividend pentru acest emitent. Alti emitenti care au inregistrat scaderi sunt Socep Constanta (SOCP) cu -5,15% si Amonil Slobozia (AMO) cu -2,1%.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 601,7 mii lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe Alimserv Galati (SIAL) cu 87,4 mii lei, Felam Medias (FELA) cu 71,3 mii lei, Compania Hoteliera Intercontinental Romania (RCHI) cu 60,9 mii lei si Mittal Steel Roman (PTRO) cu 53,8 mii lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri