Operatorul de carduri MasterCard anunta ca in urma campaniilor de incurajare a platilor contactless, lansate in parteneriat cu doi operatori de transport in comun - Metrorex si Tursib – media lunara de tranzactionare a crescut de aproape 4 ori in trei luni si jumatate, comparativ cu perioada ianuarie-august 2012, ajungand la un total de 57.000 de tranzactii.
Astfel, in Sibiu, 33.000 de bilete au fost platite direct la terminalul contactless amplasat in autobuz. Trendul pozitiv s-a pastrat si in cazul calatoriilor la metrou, unde, tot in aceeasi perioada, s-au realizat 24.000 de tranzactii contactless la turnichetii de acces.

Cele doua initiative au urmarit sa creeze in randul posesorilor de carduri MasterCard si Maestro obisnuinta de a plati contactless, oferindu-le un pret promotional ca imbold pentru prima tranzactie.

Incepand cu 15 septembrie, in Bucuresti, pretul unei intrari la metrou a fost de 1,4 lei, redus de la 2 lei, tariful integral practicat de Metrorex.

Si calatoriile cu autobuzele din Sibiu au venit la pachet cu un pret promotional de 0,89 lei, redus de la 1,5 lei, tariful integral practicat de Tursib. In ambele cazuri, reducerea s-a aplicat pentru platile facute cu MasterCard PayPass si Maestro PayPass.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri