Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de marti, astfel ca referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut pentru a treia zi consecutiv, la 4,3571 lei/euro.
In sesiunea precedenta, cursul s-a plasat la 4,3481 lei/euro, informeaza Mediafax.

Leul s-a apreciat semnificativ saptamana trecuta, pe fondul interesului jucatorilor straini pentru titlurile de stat. In sesiunea de joi cursul a atins minimul ultimelor 12 luni, respectiv 4,3351 lei/euro. Raportat la nivelul minim mentionat, leul s-a intarit cu 1,8% de la inceputul anului.

Pentru moneda americana, referinta a coborat cu 0,31 bani, de la 3,2689 lei/dolar la 3,2658 lei/dolar.

In acelasi timp, referinta pentru francul elvetian a urcat la 3,5193 lei/franc, de la 3,5044 lei/franc luni.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

La deschidere, euro a fost la 4,3530 - 4,3550 lei, cu 0,1 - 0,15 bani peste cotatiile de luni din jurul orei 16:30, de 4,3545 - 4,3560 lei/euro.

Ulterior, paritatea a urcat spre 4,36 lei/euro, iar in prima parte a zilei cotatiile au oscilat aproape de acest nivel.

In sedinta precedenta, cursul a urcat pana la un nivel maxim al zilei, de 4,3645 lei/euro, in conditiile in care o parte dintre investitorii straini au inceput sa vanda din titlurile de stat cumparate anterior si sa cumpere euro.

Dobanzile practicate marti dimineata de banci pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut la 1,24% - 1,74% pe an, cu doua zile inainte de inceperea unei noi perioade in care institutiile de credit trebuie sa constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR. In sedinta precedenta, dobanzile au fost de 5,04% - 5,54% pe an.

Dealerii spun ca scaderea este determinata si de faptul ca bancile dispun de un exces de lichiditate dupa ce luni au imprumutat sume mai ridicate de la BNR, pregatindu-se pentru platile scadente pe care clientii lor le au de facut pe 25 ianuarie.

Randamentele la o saptamana se plasau la 5,31 - 5,81%, de la 5,33 - 5,83% luni.



Sursa foto: arhivafoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri