Depozitele in valuta ale persoanelor fizice au inregistrat anul trecut cea mai mare crestere in judetul Bistrita, de 35,4% fata de 2011, in timp ce la economiile in lei cel mai bine s-a plasat judetul Mehedinti, cu un avans de 11,7%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), preluate de Mediafax.
Depozitele constituite in valuta de catre populatie au consemnat anul trecut un avans de 14,7%, de la 34,8 miliarde lei la 39,9 miliarde lei, ritm superior celor in lei, care au urcat cu 4,9% si au ajuns la 60,4 miliarde lei la finele lui 2012.

Dupa judetul Bistrita, cele mai bine cotate judete la cresterea nivelului de economii in valuta sunt Buzau - 32,16%, Dolj - 27,9%, Satu-Mare - 25,5% si Salaj - 24,9%. Pe de alta parte, printre judetele cu cea mai slaba performanta s-au numarat Mures - 3,3%, Bucuresti - 10,8%, Giurgiu - 12%, Sibiu - 12,5% si Mehedinti - 13%.

In schimb, judetul Mehedinti a obtinut primul loc in topul judetelor cu cel mai mare avans al depozitelor in lei, urmat de Satu-Mare - 11,5%, Bacau - 11,2%, Dolj - 10,8% si Suceava - 10%.

Bucurestenii nu si-au marit economiile in lei cu mult fata de anul precedent, fiind codasii clasamentului, cu o crestere de doar 1,7%. Acestia sunt urmati de populatia din judetul Iasi, cu o majorare a nivelului depozitelor in 2012 fata de anul precedent de 1,8%, Brasov - 2,28%, Galati - 2,34% si Covasna - 2,35%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri