BCR, cea mai mare banca locala in functie de active, a redus dobanda la creditele garantate cu ipoteca imobiliara pentru persoane fizice in lei cu 0,4 puncte procentuale.
BCR a anuntat anul trecut ca va oferi imprumuturi numai in lei celor care au venituri in moneda nationala.

Cu toate acestea, dobanzile la creditele in lei au crescut in ultimele sase luni cu pana la 1,5 puncte procentuale, astfel ca dobanzile la imprumuturile in moneda nationala au ajuns sa fie aproape duble fata de cele la euro.

„Oferim clientilor nostri o dobanda incepand de la 8,67% dobanda variabila pe toata perioada de creditare (DAE 9,12%) si 8,9% dobanda fixa pe primii 5 ani, ulterior variabila (DAE 9,23%) pentru creditele pentru casa in lei. Totodata venim in sprijinul clientilor nostri si le oferim gratuit polita de asigurare facultativa a imobilului, pe toata perioada de creditare”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Creditul ipotecar/imobiliar CASA MEA BCR permite clientilor sa isi cumpere sau sa isi construiasca o locuinta in regie proprie cat si prin intermediul unei firme de constructii, sa-si modernizeze casa sau, pur si simplu, sa-si refinanteze un credit pentru casa contractat anterior.

Avansul pentru acest tip de credit este de 15%, creditul putand fi acordat pe o perioada de 30 de ani.

In cazul creditelor de nevoi personale garantate cu ipoteca (Maxicredit BCR), dobanzile pornesc de la 8,9%, pentru clientii care isi incaseaza salariul in cont la BCR.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca permite clientilor sa foloseasca banii in orice scop, inclusiv pentru refinantarea creditelor contractate anterior la BCR sau alte banci. Creditul se acorda fara aport propriu.

Banca accepta o gama larga de venituri(salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din strainatate, din activitati independente sau orice alte surse de venit dovedite cu documente), realizate atat de catre imprumutat, cat si de pana la 3 coplatitori ce pot participa la credit si ofera modalitati flexibile de rambursare, fara a fi necesara deplasarea la banca (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative BCR).

De asemenea, banca ofera, contra cost, un plan de protectie al veniturilor solicitantului de credit in cazul pierderii locului de munca.

“Lipsa comisionului lunar de administrare, reducerea dobanzii cu 0,2 puncte procentuale pentru clientii care incaseaza salariul la BCR, inexistenta riscului valutar si posibilitatea de a controla bugetul datorita ratelor lunare fixe in cazul creditelor cu dobanda fixa in primii 5 ani reprezinta doar cateva din avantajele creditelor garantate cu ipoteca oferite de BCR. Un avantaj major in cazul creditului ipotecar il reprezinta posibilitatea obtinerii de catre client a aprobarii financiare, valabile 90 de zile, anterior gasirii imobilului ce se doreste a se achizitiona, oferind in acest fel clientilor suficient timp pentru gasirea locuintei dorite. Totodata BCR accepta in garantie si alte imobile decat cel achizitionat din credit, care pot apartine imprumutatului sau altor persoane (coplatitori, parinti, frati, sot/sotie etc.)”, a adaugat Ioana Mihai.

BCR, membra a Erste Group. ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor si 622 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori.

1. Cum vi se par noile dobanzi la creditele BCR? V-ati imprumuta in lei?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri