Nemtii de la Gothaer Finanzholding si-au anuntat oficial prezenta pe piata de asigurari din Romania, dupa rebranding-ul asiguratorului local Platinum, unde detin din octombrie 2012 pachetul majoritar de actiuni (67%), si anunta investitii pe termen mediu de peste 15 milioane de euro.
Grupul german Gothaer a intrat pe piata de asigurari de asigurari din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita de reprezentnatii companiei germane.

Restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer.

"Rebranding-ul Platinum in Gothaer Asigurari Reasigurari reprezinta un pas important in dezvoltarea entitatii locale, pentru a deveni un jucator cheie pe piata asigurarilor din Romania. Pentru Gothaer Group, preluarea Platinum a reprezentat platforma ideala de a intra intr-o piata emergenta si promitatoare cum este cea din Romania, miscarea facand parte din strategia grupului de a se extinde in Europa Centrala si de Est", a spus Jurgen Meisch (foto dreapta), CFO Gothaer Group.

In continuare, Jurgen Meisch a precizat ca oferta Gothaer Asigurari Reasigurari va cuprinde produse adresate atat persoanelor fizice cat si celor juridice si va include atat tipurile de asigurari specifice nevoilor individuale private, precum asigurarile de locuinte, casco si sanatate, cat si o gama larga de produse adresate antreprenorilor, companiilor mici si mijlocii si angajatilor.

"Un segment de piata complet nou pe care Gothaer il va dezvolta in Romania este reprezentat de asigurarile dedicate industriei de energie regenerabila. In acest sens, experienta vasta si extinsa a grupului Gothaer ca lider de piata pe acest segment atat in Germania cat si in alte tari europene va reprezenta un atu important. Astfel, ne asteptam sa devenim un jucator cheie in urmatorii 5 ani pe piata asigurarilor non-life din Romania", a spus reprezentantul german.

In ceea ce priveste strategia societatii pentru 2013 si anii urmatori, Anca Babaneata (foto stanga), CEO Gothaer Asigurari Reasigurari, a declarat ca "atentia companiei se va concentra pe dezvoltarea afacerilor in zona retail, precum si pe segmentul companiilor mici si mijlocii. In ceea ce priveste cifra de afaceri, Gothaer isi propune sa ajunga la un volum de prime brute subscrise de peste 60 de milioane de euro pana in 2017. De asemenea, pentru acest an ne propunem investitii de 8 milioane de euro, iar pe termen mediu aceasta suma va ajunge la 15 milioane de euro. Totodata, in urmatorii 5 ani, Gothaer isi propune sa creeze peste 250 de noi locuri de munca".

Platinum Asigurari a subscris anul trecut prime brute in valoare totala de 24,5 milioane de lei, pe segmentul asigurarilor generale, in crestere cu 44% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, la un numar de aproximativ 42 de mii de contracte de asigurari, potrivit datelor UNSAR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri