Un service auto din Timisoara, membru al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente ( ASSAI ), a inceput procedura de insolventa a societatii de asigurari Euroins Asigurari.

Insolventa Euroins

Euroins nu a achitat reparatiile autovehiculelor asigurate catre unitatea service, societatea de asigurari figurand cu plati neachitate catre atelierul auto incepand cu luna martie 2012.

“Eforturile unitatii service si ale ASSAI de a determina societatea Euroins sa isi achite obligatiile de plata au fost zadarnice, promisiunile de plata date de catre conducerea Euroins nefiind onorate pana in prezent”, se arata in comunicatul ASSAI.

Unitatea service a inceput procedura de solicitare a insolventei societatii de asigurari Euroins Asigurari, iar vineri – 01.02.2013, aceasta a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, institutie care urmeaza sa isi prezinte in termen de 30 de zile avizul, care este unul consultativ.

Potrivit ASSAI, pentru a indeparta serioasele suspiciuni cu privire la modul de functionare si autorizare a acestei societati de asigurari, asociatia roaga Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa faca public ultimul raport de control care a avut loc in ultimele luni ale anului 2012, precum si toti indicatorii de bonitate ai societatii Euroins.

“Sa majorezi pretul politelor de asigurare obligatorie ( R.C.A. ), iar serviciile de despagubire sa se deprecieze atat de abrupt, nu poate dovedi grija fata de asigurat, ci doar grija pentru profitul actionarilor bulgari. Consideram ca institutia de supraveghere a asigurarilor pentru a-si indeplini cu onoare obiectivul de aprare a drepturilor asigurailor i promovare a stabilitii activitii de asigurare în România, ar trebui sa dea dovada de transparenta totala cu privire la operatiunile acestei societati de asigurari” a precizat Cristian Muntean, director ASSAI.

Un membru ASSAI a mai cerut insolventa unui asigurator


Unul dintre membri Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a mai solicitat in noiembrie 2012 deschiderea procedurii de insolventa in cazul societatii de asigurari City Insurance, in vederea recuperarii unei creante de 98.771,9 lei, ce reprezinta contravaloarea reparatiilor auto efectuate de service, in baza politelor RCA si CASCO emise de asigurator.

In urma solictarii wall-street.ro, reprezentantii City Insurance au precizat urmatoarele:

"Inca din 25.09.2012 Societatea de Asigurare si Reasigurare City Insurance a decis sa incheie colaborarea cu SC Auto Car Grup 1 SRL, iar pana azi 19.11.2012 au fost achitate in intregime toate sumele restante. Suntem foarte surprinsi de comunicatul emis astazi de ASSAI in numele SC Auto Car Grup 1 SRL, pentru o creanta extrem de mica valoric si care insumeaza numai 20 de dosare de dauna din care: 2 dosare au fost deja achitate; 8 dosare sunt incomplete, punandu-ne in incapacitate de plata; 5 dosare se incadrau la plata in termenul legal de 30 de zile; 5 dosare erau programate la plata, iar in acest moment sunt platite”.

Euroins Romania a anuntat in ianuarie 2013 ca isi va majora capitalul social prin aport de numerar cu suma de 15 milioane de lei, la 118,5 milioane de lei, conform unei hotarari a actionarilor asiguratorului din 22 noiembrie 2012, decizia fiind precedata de o solicitare a autoritatii de reglementare din domeniu (CSA).

In prima parte a lunii noiembrie, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca institutia si conducerea Euroins Romania au convenit, in urma unei intalniri, ca asiguratorul sa isi majoreze capitalul social si sa accelereze platile restante catre asigurati, pagubiti si unitatile de reparatii auto.

"S-a stabilit, de asemenea, continuarea monitorizarii societatii de catre directiile de specialitate din cadrul CSA, precum si realizarea, la inceputul lunii februarie 2013, a unei noi analize, in aceeasi componenta", se mai spunea in comunicatul CSA.
Anterior anuntului CSA, doua asociatii care reprezinta service-uri auto indepedente si ale reprezentantelor Dacia, Renault si Nissan au avertizat asupra unor "intarzieri uriase" la plata daunelor din partea Euroins Romania.

De asemenea, cele doua asociatii - Asociatia Societatilor de Service Auto Independente si Asociatia Concesionarilor Dacia, Renault, Nissan din Romania - au sustinut ca majoritatea service-urilor nu mai primesc in reparatii autovehicule asigurate la Euroins Romania.

In replica, Euroins Romania a anuntat ca societatea a platit in primele noua luni ale anului 2012 despagubiri de peste 192 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri