Cotatiile monedei nationale au coborat spre 4,4 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de joi, dupa ce in prima parte a zilei cursul a trecut de 4,41 lei/euro, intr-o piata cu lichiditate medie, spun dealerii citati de Mediafax.
In jurul orei 16:30, euro a fost cotat la 4,4000 - 4,4010 lei, cu peste un ban mai sus fata de inchiderea de joi, de 4,3880 - 4,3910 lei/euro.
In prima ora de tranzactionare, cursul a fluctuat usor sub 4,39 lei/euro, iar spre jumatatea sesiunii ordinele de cumparare plasate de jucatori straini au ridicat cotatiile peste 4,4 lei/euro. Cel mai ridicat nivel tranzactionat din prima parte a sedintei a fost de 4,4121 lei/euro.

Unii dealerii anticipau ca BNR va interveni indirect in piata pentru a tempera deprecierea leului, avand in vedere ca moneda nationala s-a depreciat cu 0,4% fata de inchiderea de miercuri si ca banca centrala nu a lasat o depreciere de peste 0,5% in zilele in care nu se intamplau evenimente deosebite. Banca centrala nu a si-a facut insa simtita prezenta.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat joi ca rata de schimb se situeaza intr-o zona care nu ridica probleme, banca centrala incercand in permanenta sa atenueze deviatia cursului de la valoarea corecta si sa il pastreze in echilibru.

BNR a publicat un curs de referinta cu 2,54 bani mai mare, la 4,4106 lei/euro, reprezentand cel mai ridicat nivel din ultima luna
Un curs superior, de 4,4223 lei/euro, a fost publicat de banca centrala la 7 ianuarie. In sesiunea precedenta, cursul s-a plasat la 4,3852 lei/euro.

Pentru moneda americana, referinta a urcat cu 0,89 bani, de la 3,2404 lei/dolar la 3,2493 lei/dolar. In acelasi timp, referinta pentru francul elvetian a urcat de la 3,5503 lei/franc la 3,5793 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Dobanzile practicate de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi au scazut la 5,6% - 6,1% pe an, de la nivelurile de miercuri, de 5,61% - 6,11% pe an. In acelasi timp, dobanzile la o saptamana sunt de 5,55% - 6,05% pe an, dupa ce miercuri au fost la 5,56% - 6,06% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri