OTP Bank, subsidiara locala a grupului maghiar cu acelasi nume, estimeaza ca va emite pana la finele anului aproape 9.000 de carduri cu rate fara dobanda.
Banca a lansat astazi un card de credit cu 6 rate fara dobanda pentru orice produs sau serviciu achizitionat, indiferent de valoarea acestuia, la orice comerciant din tara sau din strainatate.

Dobanda perceputa de OTP Bank la noul card de credit este de 26% pe an, comisionul de administrare lunar este de 5 lei, in timp ce taxa de emitere se ridica la 40 lei.

Directorul departamentului de carduri al bancii, Adrian Chichita, a anuntat ca in perioada urmatoare banca va derula o companie promotionala in care comisionul de emitere va fi zero.

Totodata, comisionul de retragere numerar de la bancomatele proprii este de 1%, iar de la ATM-urile altor banci din Romania este de 1% plus 2,5 lei.

“Pana acum OTP Bank nu a fost un jucator activ pe piata cardurilor de credit. Prin lansarea produsului ne dorim atragerea cotei de piata. Ne pozitionam cu acest produs pentru cumparaturile zilnice si nu atacam segmentul bancilor care ofera 18-24 de rate la unii comercianti pentru ca acolo exista o competitie prea mare”, a afirmat Chichita.

OTP Bank are in portofoliu 6.000 de carduri de credit clasice, iar clientii actuali pot solicita schimbarea cardurilor si aderarea la noul instrument de plata. Chichita spune ca publicul tinta pentru produsul lansat astazi va fi format din persoanele intre 25 si 45 de ani, cu un venit lunar de peste 750 lei. El estimeaza valoarea medie a unei tranzactii la 400-500 lei, in timp ce rulajul anual al clientilor la POS este prognozat intre 3.000 si 4.000 lei.

Suma minima lunara de plata este de 2% din creditul utilizat plus eventualele dobanzi sau comisioane, in cazul in care clientul renunta la planul de rate, iar plafonul maxim ce poate fi acordat pe card este de 15.000 lei, echivalentul a 3 venituri lunare.

“Practica ne arata ca in piata majoritatea clientilor nu isi platesc ratele la timp si atunci, bineinteles, achita si dobanda. Potrivit informatiilor noastre numai 20-30% dintre clienti isi respecta planurile de rate fara dobanda”, a adaugat Adrian Chichita.

Pe langa noile carduri de credit, OTP Bank le ofera clientilor posibilitatea de a-si personaliza cardurile prin utilizarea de imagini dintr-o galerie a bancii sau folosind fotografiile personale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri