Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat transferul portofoliului de polite al Aegon Asigurari de Viata catre Aegon Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie (Polonia), care la finele anului 2011 numara 6.254 contracte si a generat prime de 9,6 milioane de lei.
"Consiliul CSA a aprobat transferul de portofoliu de asigurari de la Aegon Asigurari de Viata, in calitate de cedent, catre Aegon Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie (Aegon Tuz), in calitate de cesionar. Se retrage, la cerere, autorizatia de functionare a Aegon Asigurari de Viata", se arata intr-un anunt al CSA, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Aegon Asigurari de Viata, la finele anului 2011 portofoliul societatii numara 6.254 de polite, din care 2.892 au fost incheiate in cursul acelui an.

Primele subscrise aferente aferente celor 6.254 contracte in vigoare au cumulat 9,6 milioane de lei, se precizeaza in raportaul anual al companiei.

Odata cu aceasta operatiune, grupul Aegon va opera pe piata din Romania in baza dreptului de stabilire, printr-o sucursala a Aegon Tuz.

In iulie 2011, grupul financiar olandez Aegon a anuntat ca Aegon Tuz va deschide o subsidiara in Romania, care va fuziona prin absorbtie cu Aegon Asigurari de Viata.

"Procesul de fuziune va incepe dupa aprobarea acestuia de catre CSA", se mentiona intr-un comunicat din 26 iulie 2011.

Operatiunea de fuziune este parte a planului strategic de dezvoltare a grupului Aegon in zona Europei Centrale si de Est si urmareste cresterea eficientei operationale si imbunatatirea serviciilor aduse clientilor.

Compania de pensii private, a doua linie de business a grupului in Romania, nu va fi afectata de acest proces, se mai spunea in comunicat.

Aegon Tuz e prezenta pe piata poloneza inca din 1999 si a fost preluata de grupul financiar olandez in decembrie 2005.

La finele anului 2010, Aegon Tuz ocupa locul patru in topul asiguratorilor activi pe segmentul de polite unit-linked.

La inceputul lui 2008, grupul olandez a infiintat Aegon Asigurari de Viata. In 2010, societatea a subscris prime de 4,7 milioane de lei, de la 2,2 milioane de lei in urma cu un an, si a atins o cota de piata de 0,28%.

Aegon furnizeaza produse de asigurari de viata, pensii si administrarea activelor si are linii de business deschise in peste 20 de piete din America, Europa si Asia.

Grupul are aproximativ 27.000 angajati si peste 40 milioane de clienti la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri