Banca Transilvania si Grupul Monte dei Paschi di Siena inaugureaza astazi ITALIAN DESK, care va functiona in Timisoara, in cadrul unei agentii.
Obiectivul initierii proiectului ITALIAN DESK este dorinta acestor institutii bancare de a servi la cele mai inalte standarde reprezentantii comunitatii oamenilor de afaceri italieni din Timisoara si din zonele invecinate, prin produse si servicii specifice. Toate acestea, cu ajutorul unei echipe profesioniste, care cuprinde atat reprezentanti ai Bancii Transilvania, cat si ai Grupului Monte dei Paschi di Siena.

ITALIAN DESK va oferi persoanelor rezidente toate serviciile Bancii Transilvania, dedicate persoanelor fizice si celor juridice: credite in lei si valuta, Contul de Economii la Vedere, Creditul 1 ORA, Creditul cu 0% dobanda, Creditul Start Up si Scontare 100% destinate intreprinderilor mici si mijlocii, credite imobiliare si ipotecare, depozite, carduri etc. De asemenea, banca pune la dispozitia celor care doresc, trei solutii gratuite de plata a facturilor la utilitati Direct Debit, BT 24 Internet Banking si achitarea sumelor la bancomatele BT, preluand astfel aceasta sarcina de la clienti.

Pentru persoanele nerezidente, Banca Transilvania ofera produse si servicii conform legislatiei in vigoare.

Grupul Monte dei Paschi di Siena are 21 de proiecte ITALIAN DESK in toata lumea. Aici, clientii italieni pot fi siguri de satisfacerea propriilor exigente in ceea ce priveste initiativele pe piete externe.

In Romania, Grupul Monte dei Paschi di Siena a ales Banca Transilvania ca partener pentru a dezvolta acest program de sustinere a intreprinzatorilor, in special a companiilor mici si mijlocii pe piete internationale declara Pier Luigi Corsi, Director General Adjunct, Grupul Monte dei Paschi di Siena pentru ca acest acord garanteaza un sprijin adecvat firmelor italiene care au ales sa investeasca in Romania, delocalizand o parte din procesele de productie. Alegerea nu putea fi decat Timisoara, unul dintre centrele comerciale cele mai dezvoltate din tara, unde isi desfasoara activitatea o importanta comunitate de oameni de afaceri italieni.

Banca Transilvania are in Timisoara 7 unitati, amplasate in locuri accesibile si vizibile. Sucursala bancii de aici este una dintre unitatile de succes ale bancii, in portofoliul sau fiind peste 15.000 de clienti activi. De asemenea, aceasta unitate detine pe plan local o cota de piata de 7% in ceea ce priveste clientii persoane juridice, precum si 7% din piata cardurilor. In acest an, Banca Transilvania va aduce pe piata din Timisoara conceptul de cafenea bancara, prima de acest gen din zona, prin deschiderea BT Caf, care se adreseaza in special oamenilor de afaceri.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: Este o onoare pentru noi sa avem astfel de parteneri bancari puternici, cum este Grupul Monte dei Paschi di Siena si, tocmai de aceea, suntem siguri de reusita acestui proiect, care este o premiera pentru noi. Admiram spiritul intreprinzator al italienilor, precum si mentalitatea lor cosmopolita si deschisa, provenind dintr-o tara in care cultura bancara este demult o traditie, dar care se apropie de mentalitatea romaneasca prin spiritul latin comun. Tocmai de aceea, ITALIAN DESK este o cale de a creste impreuna, de a gasi noi cai de a aborda afacerile, dar si de a contribui astfel la dezvoltarea mediului de afaceri din zona Timisoara. De asemenea, prin cele peste 255 de unitati pe care le avem in intreaga tara, suntem la dispozitia clientilor italieni, atat firme, cat si persoane fizice.

Grupul Monte dei Paschi di Siena ofera, atat in Italia, cat si pe pietele internationale principale, operatiuni complexe care cuprind, de la activitatea bancara traditionala, pana la Asset Management si Private Banking (Fonduri de investitii mobiliare si Gestiune de Patrimonial, fonduri de pensii si polite de asigurari de viata), de la Investment Banking, la finantari inovative ale societatilor (project finance, merchant banking, consultanta financiara), cu o vocatie speciala atat pentru sectorul retail, cat si IMM.

La nivel international oferta este caracterizata de un model inovativ de servicii, denumita International Partner Consultanta si Servicii, care, impreuna cu sprijinul retelei externe a grupului MPS, insoteste si faciliteaza evolutia si procesele de crestere a raporturilor comerciale si a oportunitatilor de business pe care le au IMM-urile. Cu aproximativ 27.000 de angajati, mai mult de 1.872 de filiale si o structura articulata de canale de distributie alternative, printre care o retea semnificativa de promotori financiari, Grupul Monte dei Paschi di Siena ofera propriile servicii la circa 4,5 milioane de clienti si are 188.000 milioane de euro fonduri atrase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri