Compania de asigurari Interamerican Romania a lansat, joi, un produs in premiera pe piata asigurarilor auto din Romania, care ofera protectie impotriva evenimentelor majore cu exceptia daunelor provocate din vina soferilor sau vandalismului.

"Acest produs, unic pe piata, este destinat soferilor cu experienta sau prudenti, care au incredere ca nu vor produce accidente din vina lor, asa ca noi ne-am gandit sa asiguram protectie impotriva furtului, a pericolelor naturale sau coliziunii cu animalele", a spus presedintele Interamerican Romania, Timo van Voorden.

Polita Casco Light se pozitioneaza intre RCA (protectie obligatorie pentru daunele provocate din vina proprie) si CASCO (acoperire facultativa comprehensiva), tariful reprezentand 30 la suta din prima unui Casco total oferit de companie.

Polita acopera daunele produse de : incendiu, furt (total sau partial), inundatii, cutremur, furtuna, grindina, spargerea parbrizului, caderi de aeronave sau parti ale acestora si coliziunea cu animale.

In urmatorii doi ani, Interamerican si-a propus sa castige circa 1 la suta din piata, sau 40.000 de masini asigurate cu noua polita.

"In Olanda sau Grecia, aceste polite reprezinta 60 la suta, respectiv 30 la suta din segmentul de asigurari Casco", a explicat directorul de proiecte Interamerican, Rob Imhoff.

Interamerican Romania a anuntat o crestere cu 38 la suta a primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata, inregistrata in primele trei luni ale anului 2006 fata de primul trimestru din 2005, cu un volum total de prime subscrise in valoare de 7,1 milioane RON.

In categoria asigurarilor de viata, primele pe clasa asigurarilor de viata traditionale au ajuns la valoarea de 6,3 milioane RON, in crestere cu 30 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2005.

Pe segmentul asigurarilor de viata legate de investitii, Interamerican a reusit o crestere de 198 la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 77.000 RON. Aceasta crestere se datoreaza lansarii la inceputul acestui an al noului produs "Investitia Ta", care a largit orizontul de investitii prin introducerea a trei noi fonduri administrate in RON.

Pe segmentul asigurarilor generale, Interamerican inregistreaza un volum total de prime brute subscrise in valoare de 9,4 milioane RON. Totalul primelor subscrise pe ambele clase de asigurari (viata si generale) este, in primele trei luni ale anului 2006, in valoare de 16,6 milioane RON.

In anul 2006, Interamerican va continua sa investeasca in sistemul privat de sanatate, Medisystem. In februarie 2006, Interamerican a deschis noul Centru Medical Medisystem, situat in Bucuresti, pe Bd. Timisoara.

Din aprilie, respectiv inceputul lunii mai, reteaua Medisystem este prezenta deja in Buzau, Focsani, Iasi, Brasov, Cluj, Mures si Alba, urmand sa continue ritmul alert de extindere la nivelul intregii tari, pana la finalul anului 2006.

Eureko, actionarul majoritar al companiei Interamerican Romania, a anuntat rezultate solide pentru anul 2005. Nivelul profitului inainte de impozitare a inregistrat o majorare de 114 la suta, fiind situat la valoarea de 826 milioane euro. in ceea ce priveste primele brute subscrise, volumul acestora a ajuns la valoarea de 6,577 milioane euro, in crestere cu 19 la suta fata de anul 2004.

Interamerican Romania are un capital social in valoare de 38,8 milioane RON si se numara printre cele cinci societati de asigurari care au capitalul social subscris in totalitate in numerar.

nteramerican este membru al concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda, prezent in peste zece tari europene. Cu peste 6 miliarde de euro cifra de afaceri in 2005, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri