Cursul de schimb a incheiat ziua in crestere cu peste 1 ban, la 4,3825 - 4,3850 lei/euro, intr-o piata cu volume de tranzactionare in media sedintelor anterioare si in care leul a urmat linia monedelor statelor din regiune.
Leul s-a depreciat in raport cu euro inca de la deschidere, in linie cu miscarea inregistrata de monedele statelor din regiune. Scaderea monedelor statelor din regiune a fost determinata de deprecierea euro in raport cu dolarul in timpul serii, pe fondul unor asteptari pesimiste ale jucatorilor de pe pietele internationale in urma alegerilor legislative din Italia, potrivit Mediafax.

Astfel, in prima ora a sedintei de la Bucuresti cursul leu/euro a depasit nivelul de 4,38 lei/euro si a ajuns pana la un nivel maxim al zilei de 4,3870 lei/euro.

Ulterior, cotatiile s-au intors aproape de 4,38 lei/euro si au fluctuat in jurul acestui nivel.

In jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,3825 - 4,3850 lei, respectiv cu 1,05 - 1,1 bani peste ultimele niveluri de luni, de 4,3720 - 4,3740 lei/euro.

Astfel, leul s-a depreciat cu 0,2% in raport cu euro, iar zlotul si forintul erau in scadere cu 0,3% si, respectiv, cu 0,4%.

Analistii ING Bank mentioneaza, intr-o nota, ca tendinta de depreciere a leului ar putea fi limitata de intrari suplimentare de fluxuri straine inaintea includerii oficiale de vineri a obligatiunilor emise de Romania intr-un indice important al pietelor emergente. Analistii se asteapta, insa, ca rata de schimb sa se indrepte spre 4,4 lei/euro in viitorul apropiat.

Cursul de referinta anuntat marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut foarte usor pentru a doua zi consecutiv si a ajuns la 4,3816 lei/euro, intr-o piata unde cotatiile au urcat in prima ora a sedintei pana aproape de 4,39 lei/euro, insa apoi s-au intors aproape de 4,38 lei/euro.

Rata oficiala de schimb afisata de banca centrala este cu 0,06 bani peste paritatea de luni, de 4,3810 lei/euro.
Leul s-a depreciat mai vizibil in raport cu dolarul american, cursul de referinta urcand marti cu 4,55 bani, la 3,3481 lei/dolar, dupa ce luni a fost la 3,3026 lei/dolar.

Paritatea leu/franc elvetian a avansat cu 3,26 bani, la 3,6009 unitati, de la nivelul din ziua anterioara, de 3,5683 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Dobanzile practicate marti de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi au scazut usor si au ajuns la 5,03% - 5,53% pe an, dupa ce luni au urcat la 5,23% - 5,73% pe an.

Dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au scazut usor, la 5,16% - 5,66% pe an, dupa ce in ziua anterioara au fost la 5,24% - 5,74% pe an. Astfel, dobanzile continua sa fie apropiate de rata dobanzii de politica monetara practicata de BNR, de 5,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri