BCR a realizat, in anul 2012, operatiuni de factoring in valoare de aproape 530 milioane euro, in crestere cu aproximativ 45% fata de anul 2011.
„Anul 2012 a fost un an in care am inregistrat evolutii foarte bune in ceea ce priveste volumele finantate si numarul de clienti ce au apelat la serviciile de factoring. Motorul principal al cresterii a fost reprezentat de catre factoring-ul fara regres. Baza de clienti a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011. Avand invedere situatia economica actuala, apreciem ca majoritatea clientilor se vor indrepta in continuare catre factoring-ul fara regres, acesta oferind pe langa finantare si confortul asigurarii respectivelor creante de catre banca”, a declarat Valentin Galatanu, director executiv adjunct Tranzactii Bancare la BCR.

BCR ofera clientilor o solutie de finantare pe termen scurt pe baza de facturi, fara garantii materiale, destinata companiilor care livreaza marfa/presteaza servicii in baza unor contracte sau comenzi ferme incheiate cu clientii, cu plata la termen.

Apeland la factoring, clientii pot beneficia de un set complex de servicii ce includ finantare imediata pentru marfuri livrate/servicii prestate, urmarirea incasarii si evidenta facturilor, dar, cel mai important, de acoperirea riscului de neplata a debitorilor.

BCR deruleaza tranzactii de factoring intern si de export, cu si fara regres, incluzand toata gama de servicii de factoring, finantare (pana la un procent de 100% din valoarea facturilor, in limita plafonului de factoring aprobat), administrarea facturilor (prin gestionarea creantelor cesionate in sistemul informatic specializat, cu accesul clientilor la o serie de informatii si rapoarte), colectarea facturilor de la debitori, precum si asigurarea riscului de neplata al debitorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri